W przypadku, gdy np jeden slider będzie operował na 3 zdjęciach, a kolejny na 2 - to poprawnie działały będa tylko slidery z liczbą zdjęć, z jaką został załadowany ostatni slider (w tym wypadku 2). Przykład działania na: http://www.eyecon.ro/spacegallery/#about
Mój plik layout.js
(W folderze images są dwa zdjęcia, w images2 są trzy zdjęcia)
(function($){ var initLayout = function() { var hash = window.location.hash.replace('#', ''); $('.spacegallery').spacegallery({loadingClass: 'loading'}); }; EYE.register(initLayout, 'init'); })(jQuery)
Takim sposobem poprawnie inicjalizują sie animacje tylko dla liczby zdjęć z ostatniej galerii (jak już wspomniałem). Z drugiej jednak strony, jesli custom.css zmienię z:
#myGallery { width: 100%; height: 300px; } #myGallery img { border: 2px solid #52697E; } a.loading { background: #fff url(../images/ajax_small.gif) no-repeat center; }
na:
#myGallery { width: 100%; height: 300px; } #myGallery img { border: 2px solid #52697E; } a.loading { background: #fff url(../images/ajax_small.gif) no-repeat center; } #myGallery1 { width: 100%; height: 300px; } #myGallery1 img { border: 2px solid #52697E; } a.loading { background: #fff url(../images/ajax_small.gif) no-repeat center; } #myGallery2 { width: 100%; height: 300px; } #myGallery2 img { border: 2px solid #52697E; } a.loading { background: #fff url(../images/ajax_small.gif) no-repeat center; }
a layout.js w ten sposób:
(function($){ var initLayout = function() { var hash = window.location.hash.replace('#', '') $('#myGallery').spacegallery({loadingClass: 'loading'}); $('#myGallery1').spacegallery({loadingClass: 'loading'}); $('#myGallery2').spacegallery({loadingClass: 'loading'}); EYE.register(initLayout, 'init'); })(jQuery)
To wtedy wszystkie trzy wyświetlą się poprawnie, jednak wtedy już czwarta w żadnej konfiguracji nie działa. Nie uśmiecha mi się tworzenie nowego ID w pliku .css dla każdej galerii (nie wiem, ile ich będę w danym momencie wyświetlał) , a jednak chciałbym, żeby działały one poprawnie dla wszystkich konfiguracji zdjęciowych.
Spora zmiana tematu. Bump!