Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pakowanie plików do RAR
Forum PHP.pl > Forum > PHP
RazoR2011
Cześć!
Chciałbym na swojej stronie zrobić możliwość pakowania plików które znajdują się w danym katalogu (w katalogu danego usera wink.gif). Coś podobnego do tego:

Czy jest to możliwe bez instalowania osobnego programu (WinRAR)? Jezeli tak to czy ktoś mógłby mi pomóc?

Pozdrawiam
!*!
Cytat
Pakowanie plików do RAR

Nie rób tego, tzn. tylko nie do RAR. Pakuj jak musisz jako ZIP, jest to format ogólnie dostępny.
RazoR2011
Tylko to nadal nie zmienia faktu że nie mam pojecia jak zrobić ten wygląd okienkowy na stronie wink.gif
nospor
A konkretnie czego nie wiesz? Przecież to zwykły formularz jest.
Jedyny "problem" to pierwsze pole z katalogami i plikami. Ale je generujesz tak:
pobierasz pliki i katalogi z katalogu usera (rozumiem ze są one na serwerze). Służy do tego choćby readdir(). Wyświetlasz mu w postaci select multiple i po sprawie.
RazoR2011
Szczerze? Nigdy nie rozumiałem php. A czy ktoś mógłby podać mi gotowy gragment kodu żebym tylko podpiał CSS?
!*!
Cytat(RazoR2011 @ 28.04.2012, 20:19:20 ) *
Szczerze? Nigdy nie rozumiałem php. A czy ktoś mógłby podać mi gotowy gragment kodu żebym tylko podpiał CSS?

Wielkiej filozofii w tym nie ma. Zobacz chociażby tu http://luktom.net/blog/112-iteratory-w-php...rectoryiterator

Wyświetlasz nazwę plików, później dodajesz np. checkbox aby móc je "zaznaczyć" (lub tak jak napisano wyżej) i wysyłasz nazwy plików zaznaczonych przez formularz, później sprawdzasz jakie to są, pakujesz w ZIP i odsyłasz do użytkownika.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.