Bardzo proszę o wypisanie wszystkich typów pól w tabeli dla przykładu: text, char(xx), itd w necie nie znalazłew wszystkich typów więc proszę o wymienienie ich tutaj napewno wiele osób z tego skozysta.
shizo
10.08.2004, 13:38:07
Oczywiście nie daję opisów tych typów ale na wyraźne i uzasadnione życzenie moge podać A oto lista:
TINYINT
SMALLINT
MEDIUMINT
INT
INTEGER
BIGINT
REAL
DOUBLE
FLOAT
DECIMAL
NUMERIC
CHAR
VARCHAR
VAR
DATE
TIME
TIMESTAMP
DATETIME
TINYBLOB
BLOB
MEDIUMBLOB
LONGBLOB
TINYTEXT
TEXT
MEDIUMTEXT
LONGTEXT
ENUM
SET
YEAR
mhs
10.08.2004, 15:35:11
Cytat(Leszczu2010 @ 2004-08-10 14:28:16)
Bardzo proszę o wypisanie wszystkich typów pól w tabeli dla przykładu: text, char(xx), itd w necie nie znalazłew wszystkich typów więc proszę o wymienienie ich tutaj napewno wiele osób z tego skozysta.
a czy przypadkiem tego wszyskiego nie ma w dokumentacji?
Shizo spox za liste a tera wyraźnie proszę cię o podanie opisów, gdyż trudno znaleźć takowe po polsku np. mhs podał strone ang.
spenalzo
11.08.2004, 21:15:42
Bez znajomości angielskiego daleko nie zajdziesz korzystając tylko z materiałów w internecie.
Leszczu2010
11.08.2004, 21:54:57
Człowiek całe życie sie uczy, ja angielski dopiero zaczynam brać w tym roku. I jak narazie radze sobie całkiem dobrze bez znajomości ang, oczywiście nie jestem całkiem ciemny coś tam umiem
mhs
12.08.2004, 07:09:38
co do tlumaczenia manuala mysql to cos mozesz znalezc pod tym adresem: http://www.webdeveloper.pl/manual_mysql/sh...ual_toc_pl.html przy czym nie wiem na ile jest ten dokument aktualny, no i niestety nie jest w pelni przetlumaczony (nie sa przetlumaczone opisy typow pol o ktore pytasz)... moze jednak w przyszlosci przyda Ci sie...
Leszczu2010
12.08.2004, 10:43:57
Dzięki za linka, w prawdzie nie wszystko jest tam przetłumaczone, jednak już zaczołem z tego kożystać . Przydało by się tłumaczenie do tych pól...
mhs
12.08.2004, 10:52:31
moze z innej strony... do czego potrzebujesz wykaz wszystkich pol dostepnych w mysql'u? jezeli nie mozesz rozwiazac danego problemu to napisz... moze uda Ci sie pomoc...
ps. co do typow danych to sciagnij sobie przykladowy rozdzial ksiazki z helionu, w ktorym jest cos poruszone na interesujacy Cie temat (oczywiscie po pl)