Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][JavaScript][AJAX] Zmiana parametrów bez przeładowania strony (raz jeszcze)
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kpt_lucek
Witam

Mimo iż temat był wielokrotnie omawiany i myślałem że się upewniłem iż zmiana parametru w adresie strony bez jej przeładowania nie jest możliwa. Otóż jak zauważyłem nie miałem racji...
battlelog ot serwis BF3 który zmienia parametry mimo braku przeładowania strony...

Więc jak to działa? Samo wykonanie jest interesujące i przyznam się szczerze że chciałbym oprzeć o podobną zasadę swój mini skrypt.

Tylko jak?

Dzięki i pozdrawiam

Up, bo chciałbym uzyskać odpowiedź
lobopol
Można to robić za pomocą window.history.pushState, ale nie działa to we wszystkich przeglądarkach można fallbacka zrobić do window.location.hash
kpt_lucek
Więc tak, ogólne zastosowanie:
Chciałbym aby działało na przynajmniej większości popularnych przeglądarek, window.history.pushState działa w chrome i ff, zaś IE (sam battle log) operuje na kotwicach.

Mógłbym uzyskać jakiś przykład kodu pasująceg do większości przeglądarek? Same dane są ładowane JSON'em.

Dzięki i pozdrawiam
lobopol
http://stackoverflow.com/questions/4250553...y-pushstate-and

Jak masz trochę czasu to w backbone js jest to zaimplementowane
kpt_lucek
Wszystko ładnie pięknie...

Na FF i Chrome działa, IE jak zwykle krzaczy...

Jakieś sugestie?

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.