Witam serdecznie,

Korzystam z pakietu XAMPP w wersji 1.7.4 (przypuśćmy że takie mam wymagania), dla którego podmieniłem interpreter PHP na wersję NTS a komunikację z serwerem Apache obsługuję poprzez interfejs FastCGI (mod_fcgid). Wszystko działa dobrze ale zależy mi na maksymalnej wydajności. Z dokumentacji wynika, że odpowiednio skonfigurowany moduł FCGI może być dużo szybszy (w konkretnych przypadkach) od tradycyjnego interfejsu opartego na API.

Co próbuję osiągnąć? Z wygooglowanych informacji odczytałem, że przy włączonym module fcgid warto ustawić PHP_FCGI_CHILDREN na 0. Jest też kilka innych ustawień, których konfiguracja możliwa jest poprzez zastosowanie tzw. skryptu wrappera. Jest wiele przykładów ale wszystkie prezentowane są na systemie operacyjnym Linux. Niestety nie mogę osiągnąć żądanego efektu na Windowsie. Proszę o pomoc. Czy istnieje inny sposób na globalne ustawienie paramaterów PHP_FCGI_CHILDREN, PHP_FCGI_MAX_REQUESTS... Może jakieś dodatkowe ustawienia dla MPM?

Zależy mi na osiągnięciu efektu, kiedy podwójne, jednoczesne wywołanie skryptu .php (sleep(5)wink.gif spowoduje wywołanie dwóch niezależnych wątków, przez co drugi skrypt nie będzie czekał na zakończenie działania pierwszego.

Jak mogę dodatkowo zoptymalizować konfigurację by wydajność serwera była jak największa bazując na podstawowym pakiecie XAMPP 1.7.4, podmienionym interpreterem php na php 5.3.5 NTS oraz włączonym modułem FCGI? Środowisko uruchomieniowe musi pozostać bez zmian.

Pilnie proszę wypowiedź
Pozdrawiam