Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Sesje
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
cinek__
Mam pewne kłopoty:

1. Jak zwiększyć ilość MB przyjmowanych sesji na TMP'a questionmark.gif
2. session_auto.start = questionmark.gif ile dać questionmark.gif 1 czy 0 questionmark.gif
3. Czy błąd z sesjami może być spowodowanym tym błędem na forum?:

Kod
Couldn't access list of Forums

DEBUG MODE

SQL Error : 1030 Got error 28 from table handler

SELECT f.*, p.post_time, p.post_username, u.username, u.user_id, t.topic_last_post_id, t.topic_title FROM ((( phpbb_forums f LEFT JOIN phpbb_posts p ON p.post_id = f.forum_last_post_id ) LEFT JOIN phpbb_users u ON u.user_id = p.poster_id ) LEFT JOIN phpbb_topics t ON t.topic_last_post_id = p.post_id AND t.forum_id = f.forum_id) ORDER BY f.forum_order, f.forum_id

Line : 267
File : /home/www/public_html/deportivo/forum/includes/functions.php

----
Nie wiem co to ma wzpulnego z manualem ale nie potrzebny byl tam znacznik [manual].
Do takich rzeczy mamy [code]
hwao ph34r.gif
darkspirit
2. w zależności czy chcesz żeby sesja była rozpoczyna automatycznie na każdej stronie, czy wolisz sam tym kontrolować, ja bym dał 0

3. a co tu jest na 267 linii w functions.php

bye Rkingsmiley.png
cinek__
Słuchaj:

To jest brak miejsca w tabeli sql, jak to też powiększyć?? Jak zwięckszyć ilość MB na TMP i mySQL questionmark.gif

PS
Mam swój serwer!
Dravo
Najpierw:
w konsoli mysql'a:
show variables like "tmp_table_size";

To pokaże ci na ile ustawione masz używanie miejsca przez folder tmp, następnie również w linij komend:
show variables like "tmpdir";

To pokaże ci, który katalog jest tym tmp'em. Następnie sprawdz czy masz wystaczającą ilość wolnego miejsca na twardzielu.
To powinno pomóc smile.gif.
cinek__
Dzięki ale słuchaj tmp/ sam ustawiłem w php.ini ale jak w tej konsoli ustawić ile miejsca ma on zawierać

PS
Mam 20GB dysk na serwie

Jak kąpletnie wyłączyć ograniczenie ( z mySQLem też bo to KB)questionmark.gif
I na ile ustawić w php.ini żeby się same sesje niszczyły po jakimś czasie?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.