Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] punbb - ostatni post na głównej
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
d.stp
Zna się może ktoś na skrypcie punbb? Potrzebuję zamienić na stronie głównej forum jak są wyświetlane działy, w ostatniej rubryce takie coś:

Dzisiaj XX, XX, XXXX
przez Autor

na:

Nazwa tematu ostatniego posta
Dzisiaj XX, XX, XXXX przez Autor

To 2 udało mi się zrobić, ale nie wiem skąd wyciągnąć nazwę tematu ostatniego posta. Niby mam ID ostatniego posta, ale nie wiem co dalej.

Tak wygląda kod pliku index.php
http://wklej.org/hash/7aa357b50f3/

Jak ktoś wie to proszę o odp.
Shido
Nie znam sie na punbb
Ale forum zazwyczaj jest zrobione tak że w jednej tabeli masz wszystkie posty, a w innej tematy.
Wystarczy że wyszukasz ostatni post po dacie i musi gdzieś w tej tabeli być tid/topic/topic_id czy coś w ten deseń określający id tematu.
Gdy to uzyskasz będziesz mógł poprać nazwę tematu z tabeli zawierającej tematy.

Podejrzewam ze ktoś mógłby ci pomóc z zrobieniem tego w 1 zapytaniu, ale mi to nie wychodzi więc nie pomogę w tej kwestii.
Kshyhoo
Jak wrzucisz strukturę bazy, to może obędzie się bez wróżki... Skoro jest last_post_id, musi być i nazwa tematu, wystarczy przypisać last_post_id do post_id. Ale Wydaje mi się, że zapytanie nie wyciąga nazwy tematu - będziesz musiał je dodać wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.