Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][cUrl] Site Google
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
djgarsi
Witam. Mam problem z pobraniem cUrl'em liczby zaindeksowanych stron w google.

Mój kod:
  1. $ch = curl_init('https://www.google.pl/search?hl=pl&lr=&safe=off&q=site%3Astrona.pl&oq=site%3Astrona.pl');
  2. curl_setopt($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
  3. curl_setopt($ch, CURLOPT_REFERER, 'http://www.google.pl');
  4. $headers = array('Accept-Language: pl,pl-pl;q=0.7,en;q=0.3', 'Accept-Charset: ISO-8859-2,utf-8;q=0.7,*;q=0.7');
  5. curl_setopt($ch, CURLOPT_HTTPHEADER, $headers);
  6. $curl_exec = curl_exec($ch);
  7. preg_match('#<div id="resultStats">(.+?)<\/div>#is', $curl_exec, $matches);
  8. curl_close($ch);
  9. echo $matches;

Wg mnie powinna się wyświetlić tablica, jednak nie wyświetla się. Czy mój kod jest poprawny?
Dominator
Co zawiera zmienna $matches ?
djgarsi
No powinna zawierać tablicę z wynikiem, tak?
Dominator
Ano tak tongue.gif
konrados
Spróbuj print_r($matches) zamiast echo($matches).
djgarsi
Cytat(konrados @ 7.07.2012, 11:14:37 ) *
Spróbuj print_r($matches) zamiast echo($matches).

Próbowałem już, zwraca pustą tablicę.
konrados
A sprawdzałeś czy $curl_exec coś zawiera? Jeśli tak, no to coś jest nie tak z Twoim wyrażeniem regularnym, ale tu już nie pomogę bo jestem w nich słaby.
djgarsi
Cytat(konrados @ 7.07.2012, 11:22:48 ) *
A sprawdzałeś czy $curl_exec coś zawiera? Jeśli tak, no to coś jest nie tak z Twoim wyrażeniem regularnym, ale tu już nie pomogę bo jestem w nich słaby.

No właśnie $curl_exec zwraca stronę google. Niestety chyba to będzie wyrażenie reg. Wg mnie powinno być ok, bo do tej pory działało, ale od około 2-3 tyg nie wyświetla danych.
konrados
Cytat
ale od około 2-3 tyg nie wyświetla danych.

No to pewnie coś zmienili na stronie, więc Ty teraz też musisz zmienić wyrażenie.
djgarsi
Cytat(konrados @ 7.07.2012, 11:28:32 ) *
No to pewnie coś zmienili na stronie, więc Ty teraz też musisz zmienić wyrażenie.

No chyba nie wiele zmienili. Źródło pobieranie zawiera diva o id:
  1. <div id=resultStats>Wyników: 9<nobr> (0,06 s)&nbsp;</nobr></div>
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.