Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne] Jquery kadrowanie i obrót zdjęcia
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
msm
Witam, za pomocą Jcrop kadruję zdjęcia i zapisuje je dalszego przetwarzania w bazie. Potrzebowałbym jeszcze dodać funkcjonalność obracania zdjęcia i potem kadrowania. Zdjęcia na których pracuje są skanami.
Najbardziej odpowiadał by mi ten sposób obracania obrazka ale moje kilkudniowe próby są nieudolne.
Za wszelką pomoc dziękuje.
MSM
d3ut3r
Wg mojej wiedzy tak łatwo tych 2 pluginów nie połączysz smile.gif , ja bym to zrobił w ten sposób, że przyciski do obrotu dałbym 2 (pierwszy obróć o 90 st w lewo drugi w prawo). Kliknięcie przycisku wykonywałoby akcję ajax w której obrazek byłby obracany za pomocą PHP następnie po wykonaniu akcji zrobić refresh obrazka i zainicjować jCrop ponownie na już obróconym obrazku.
msm
Tak też próbowałem Jcrop wyświetla kilka kilka obrazków ten którego widać i jakby źródło którego nie widać a jest podstawą do kadrowania i obracanie tego którego widać nie powoduje poprawnego kadrowania.
dzięki,msm
CuteOne
Chyba nie zrozumiałeś koncepcji, którą przedstawił Deuter:
- najpierw obrót i zapis obrazka
- dopiero potem kadrowanie wcześniej zapisanego pliku (tego obróconego)
msm
Teraz mam jasność, brałem takie rozwiązanie pod uwagę - nie jest to idealne ale prowadzi do pożądanego efektu.
Spróbuje zrobić tak jak polecacie.
Dziękuje za pomoc.
msm
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.