Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Fopen & Fwrite
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
fiszol
dajmy na to że najpierw otwieram plik xxx.txt za pomocą plik1.php, a następnie chcem w nim zapisać wcześniej zdefiniowaną zmienną w form, trocho to pomotane więc krotki schemacik

plik1.php ---> tutaj mamy form, wypełniona pola zostaną wysłane do : (np $mail, $ id) gdzie $mail to jedno z pól form, a $id to pętelka ++1 któej też nieiwem jak zabardzo przypisać.
plik2.php ---> tutaj chcem żeby zostały zapisany w pliku xxx.txt , ale nie w formie swoich wartości tylko w formie zmiennej :

1. <?php
  2.  
  3. $mail = &#092;"mail@domena.pl\" ; 
  4. $id = &#092;"1\" ;
  5. ?>

uproszczając chciałbym napisać jakiś mini system newsów, nawet nieiwem czy w dobrym kierunku idę, proszę o wskazówki oraz pozdrawiam,
fiszol
invx
chcesz zeby w pliku txt, bylo ze $id=1 $mail=mail@mail.pl itd. questionmark.gif jak zamierasz to puzniej wykorzystywac ? lepsze by hybabylo dane od siebie oddzielic jakims separatorem np // i kazdy news w nowej lini, potem explodowac na tablice i wyswietlic.
fiszol
Widzisz, ja nie mam o tym zupełnego pojęcia miałem w planach ten plik txt póxniej podmienić na php a natępnie zminne zniego wyciągać przez require, i wywalać je za pomocą echo w odpoiewdnich komórkach tabeli.

pozdrawiam,
fiszol
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.