No niestety tutaj nie chodzi o proste wysłanie $_POST['xxx']; z formularza...
Problem jest taki iż tworząc stronę logowania założyłem iż jest formularz, obsługa błędów itd (to akurat nie ważne bo dobrze działa) i po wpisaniu danych przycisk submit "wraca" nas na początek strony gdzie znajduje się "includowany" plik.php obsługujący ten formularz, następnie w zależności czy są błędy czy nie to albo realizuje i loguje albo dodaje zmienne do tablicy błędów i zostają one wyświetlone...
No i niestety jak już pisałem wcześniej, wpadłem na (debilny?/genialny?) pomysł aby skorzystać a jquery tabs..
i to skomplikowało wszystko..
Na 1 stronie znajdują się 2 formularze, i każdy z nich obsługuje inny plik php (include) ale teraz nie mam pojęcia w jaki sposób przekazać informację stronie aby skorzystała z jednego albo z drugiego.. oto kod ( po godzinie kombinowania tylko coś takiego udało mi się wymyślić a i tak nie działa :/)
<?php require('./includes/config.inc.php'); redirect_logged(); if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') { //kombinacje, normalnie to tu jest include ('./login.inc.php'); ale dla 2 formularzy to nie działa.. include ('./login.inc.php'); } include ('./forgot_password.inc.php'); } }
1 formularz
<form action="./login_form.inc.php" method="post" accept-charset="utf-8"> } ?> <label for="pesel"><strong>Pesel</strong></label><br /><?php create_form_input('pesel', 'text', $login_errors); ?><br /> <label for="pass"><strong>Hasło</strong></label><br /><?php create_form_input('pass', 'password', $login_errors); ?><br /><br /> <input type="submit" value="Login →"/> </p> </form>
2 formularz
<div id="tab2"> <h2>Odzyskanie hasła</h2> <p>Podaj adres email, aby zresetować hasło, jeżeli jeszcze nie podałeś w systemie adresu email, nie możesz skorzystać z tej opcji.<br /> W takim przypadku proszę o kontakt z administratorem serwisu </p> <form action="./login_form.inc.php" method="post" accept-charset="utf-8"> }?> <label for="email"><strong>Adres Email</strong></label><br /><?php create_form_input('email', 'text', $pass_errors); ?></p> <input type="submit" value="Reset →"/> </form> </div>
I teraz pytanie.. czy istnieje opcja żeby jakoś przekazać przy kliknięciu przycisku który formularz został wykorzystany?