Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne]Problem z hostingiem
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Gość
Obecnie mam hosting dzielony na home.pl. Przez kilka lat wszystko działało całkiem dobrze,
ale wczoraj wieczorem i dzisiaj rano moje strony na tym hostingu nie działają, tylko dostaje komunikat:

Cytat
503 Service Unavailable
Virtual Server overloaded - high load (or servicing) in progress.

Dostałem na razie odpowiedź od home.pl:
Cytat
Generalnie najczęściej jest to efekt nieoptymalnej budowy skryptu lub zbyt dużej utylizacji zasobów serwera.

Ostatnio żadnych nowych skryptów nie wgrywałem, więc raczej to drugie.
Z tego co czytałem w Internecie, może to być związane z tym, że jest to hosting dzielony i jakaś inna strona bardzo mocno obciąża cały serwer.
Stąd miałby dwa pytania:

1. Jaki hosting dedykowany polecacie?
2. Co oprócz "nieoptymalnej budowy skryptu lub zbyt dużej utylizacji zasobów serwera" może być jeszcze przyczyną takiego błędu?
3. Czy jeżeli jest to jakiś atak typu DoS, to jak to można wykryć?

pedro84
1. Np. progreso.pl - unikaj masówek.
2. Serwer im muli, nic innego.
3. DoSa na sharedzie nie wykryjesz - poza tym, najlepiej jest jak Ci dostawcia wytnie na brzegu, sam tutaj racze niewiele zdziałasz.
Gość
Okazało się, że nie tylko ja mam problem z home.pl:
http://www.webhostingtalk.pl/topic/38255-s...a-wczorajpilne/

Cytat(pedro84 @ 20.07.2012, 09:55:47 ) *
1. Np. progreso.pl - unikaj masówek.

Z tego co czytałem opinie, serwer progreso.pl jest bardzo dobry,
ale o ile się nie mylę to też jest zwykły wirtualny serwer (współdzielony).

Obecnie strona ma około 22 000 unikalnych dziennie i 3 TB transferu miesięcznie, ale przybywa nowych użytkowników,
więc potrzebny mi serwer dla strony powiedzmy 40 000 unikalnych dziennie i 5-6 TB transferu miesięcznie.
Więc nie wiem czy progreso.pl lub jakikolwiek serwer współdzielony byłby dobrym rozwiązaniem?

Jestem w stanie miesięcznie przeznaczyć 200 zł na serwer - wolałbym raczej dedykowany lub ewentualnie VPS niż zwykły współdzielony.

Co moglibyście polecić? Może http://vihost.pl/?
Za 200 zł można tam kupić VPS 6 lub dedykowany ECO x1. Na moją stronę chyba wystarczy?
wNogachSpisz
Nie wiadomo co wystarczy.
22kUU statycznej wizytówki generuje troszkę inne obciążenie niż 22kUU sklepu internetowego typu magentoo...

Za 200 zł miesięcznie mogę zająć się hostowaniem :-]
csharp
ja mam VPSa na biznes-host.pl - polecam.
Najlepiej kupić od razu na rok wtedy jest 50% rabatu. Ludzie tam pracujący zawsze pomocni, szybko odpowiadają i mają infolinie 24h (prywatny chyba kom).

to chyba cześć linuxpl.pl czy jakoś tak.

jak chcesz mogę Ci za parę groszy udostępnić część mojego VPSa (jakieś konto resseller np.) - nie mam tam limitu transferu.
wNogachSpisz
biznes-host.pl to amatorzy nie mający pojęcia o hostingu.
Miałem u nich serwer przez krótki czas, szybko uciekłem. Nie potrawią odpowiedzieć nawet na najprostrze pytania. Stanowczo odradzam!
csharp
hmm może ja nie mam dużych wymagań ale mi oni pasują. (mam na nim ok 20 klientów aktywnych).
zawsze jak jest problem to pomogą. Póki co miałem pozytywne doświadczenia. No ale wiadomo - jak co komu pasuje.
drozdii07
http://forum.php.pl/index.php?showtopic=11...0&start=220 Poczytaj tutaj, może coś znajdziesz
pedro84
@OP - staty chłopie, jakie masz staty serwisu - bez tego NIE DA się sensownie doradzić. @wNogachSpisz Ci napisał dlaczego.

Cytat(wNogachSpisz @ 20.07.2012, 22:42:05 ) *
biznes-host.pl to amatorzy nie mający pojęcia o hostingu.
Miałem u nich serwer przez krótki czas, szybko uciekłem. Nie potrawią odpowiedzieć nawet na najprostrze pytania. Stanowczo odradzam!

Żeś walnął teraz... Jedna z lepszych firm w PL oferujących rozwiązania budżetowe.
Gość
A o jakie konkretnie statystyki serwera chodzi?
pedro84
Transfer, ile zasobów zjadasz.
Gość
W tej chwili jest około 3 TB transferu miesięcznie. Myślę że w przyszłości może to być 5-6 TB miesięcznie.
Gość
Dodam jeszcze, że najlepiej żeby geolokalizacja serwera była w Polsce.
Metin
Hmmm... Daj swojego maila może coś by sie znalazło
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.