piotrex41
26.07.2012, 08:46:30
Witam,
Mam dzisiaj niecodzienny problem. Mam stronę na ramkach i muszę dorobić do niej friendy URLe, a mimo, że wchodzę w link, który zmienia zawartość danej ramki to link się nie zmienia. Jak modyfikować link zależnie od tego która podstrona jest obecnie wyświetlona w iframe? Metoda obojętna, .htaccess, php, javascript, cokolwiek, ale przebudowa strony niestety nie wchodzi w grę.
erix
26.07.2012, 09:00:08
A tak konkretniej...? Masz na myśli zmianę linka na pasku adresu w zależności tego z ramki?
piotrex41
26.07.2012, 09:04:11
Dokładnie, chodzi o pozycjonowanie, więc adres url (ten w przeglądarce) musi się zmieniać zależnie od zawartości ramki, najlepiej żeby jeszcze były te linki freindly, ale to już .htaccessem można zrobić, tylko najpierw jak link pobierać i modyfikować zależnie od ramki i wysyłać go do paska adresu.
erix
26.07.2012, 09:22:25
Ale to nie będzie miało wpływu na pozycjonowanie.
Jedynie zostaje Ci historyState, a i to nie we wszystkich przeglądarkach.
To wpływu na SEO nie ma i jeśli chcesz, aby miało - musisz przeprojektować stronę. I bez nie mam możliwości. Albo zostaje ten projekt funkcjonalny, albo poprawiasz SEO.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.