Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Firefox i zapamiętywanie haseł
Forum PHP.pl > Inne > Komputery i oprogramowanie
abort
Przeglądarka: Firefox 10.0.1

Sprawa ma się tak: kiedyś, nieopatrznie na pewnej stronie nacisnąłem przycisk "nie zapamiętuj więcej haseł dla tej witryny" (czy jakoś tak). A teraz chciałbym wrócić do możliwości zapamiętywania haseł na tej stronie. Jak przekonać FF do zaakceptowania zmiany mojej decyzji?
Dla innych stron zapamiętywanie działa tak jak tego oczekuję: wyświetlany jest normalny prompt o zapamiętanie hasła. Dla tej jednej - nie. Ciekawostką jest fakt, że sprawa dotyczy localhosta i odwoływania się doń przez nazwę komputera (windowsową). Oczywiście mógłbym zmienić nazwę komputera i hostname w Apache, ale wolałbym wiedzieć, jak wrócić w normalniejszy sposób (wszak nie zawsze będę w stanie zmienić nazwę odwiedzanej witryny, nie?)

Szukałem już nazwy swojego komputera jako ciąg znaków w about:config - nic szczególnego w oko mi nie wpadło. Przeszukałem katalog z danymi przeglądarki, przeszukałem go nawet pod kątem nazwy swojego kompa - jak wyżej.

Więc jak: pomożecie? smile.gif
Armstrong
opcje->bezpieczeństwo i kliknij wyjątki przy Hasła.
abort
Mam tam puste okienko. Sugerujesz, żeby najpierw dodać, a potem usunąć?
Armstrong
Spróbuj. Ale że tam pusto to dziwne.
Edit:
Albo otwórz za pomocą jakiegoś edytora sqlite plik signons.sqlite i wyrzuć tą stronę. Tabela moz_disabledHosts
abort
Dzięki za chęci, ale dałem sobie radę. Okazuje się, że nawet chcąc jak najdokładniej opisać problem, często zapominamy o jednym, ważnym szczególe.
Tym szczegółem (a właściwie dwoma szczegółamy) były:
1. naciśnięcie przycisku "nie zapamiętuj haseł" mi się chyba jednak omyłkowo wryło w pamięć.
2. Twoja odpowiedź "Ale że tam pusto to dziwne" nakierowała mnie na trop, że to jednak może strona nie chcieć, aby zapamiętywać user/pass. I w rzeczywistości, taka sytuacja miała miejsce. Bo stroną tą jest strona logowania phpMyAdmina, na kórej jak byk jest autocomplete="off".

Niniejszym cofam odsądzanie od czci FF 10.0.1, Tobie daję "pomógł" za naprowadzenie na właściwe tory, a ja już sobie poradziłem, usuwając ze strony logowania autocomplete="off" - wszak dla localhosta to nie jest kwestia zabezpieczenia, ale wygody smile.gif
sunpietro
zaktualizuj sobie "liska" wink.gif już jest wersja 14
abort
Niedawno to zrobiłem, z wersji (bodajże) 3.6.23.
Teraz, jako że mam wersję z jedynka na przedzie, to poczekam na wersję z dwójką na przedzie (czyli 20, albo coś koło tego). tongue.gif

P.S.
Irytuje mnie "cykl wydawniczy" FF i numeracja wydań. Ale to taka moja fanaberia. Na marginesie: zastanawiam się nad zainstalowaniem Firefoxa z linii ESR, ktoś może coś ciekawego na ten temat napisać?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.