Mam w bazie kilka tabel. Na jednej stronie umieściłem tabelę (w sensie html tabelę) prezentującą zawartość tabeli bazy MySQL, konkretnie tabeli ksiązki.
W bazie jest też tabela autorzy, a między tabelą autorzy i ksiązki zachodzi relacja "wiele do wiele". Dlatego jest też tabela autorzy_ksiazek.
Chciałbym, aby pole tytuł na stronie było linkiem do strony ze szczegółowymi informacjami o danej książce. Na tej stronie szczegółowych informacji wyświetlane miałyby być wszystkie informacje z jednego rekordu tabeli ksiązki (czyli wszystkie pola: tytuł, wydawnictwo, rok itd), oraz tabeli autorzy_ksiazek (czyli lista wszystkich autorów).
Całość chodzi jako element serwisu opartego ne MdPro.
Podejrzewam, że w tabeli z listą książek jakieś pole (np. tytuł) musi być linkiem.
Ale jak powinien wyglądać kod strony szczegółowych informacji?
Lamer jestem, więc zapytam tak: czy jeśli użytkownik kliknie na polu tytuł tekst, który jest wpisany w bazie danych w odpowiednim polu rekordu, dla którego klucz podstawowy (id_ksiazki) wynosi X, to skrypt na stronie informacji szczegółowych będzie wykonywany dla X? Czy w tym skrypcie strony szczegółowej muszę jakoś zdefiniować, którego rekordu w tabeli ksiązki ma dane zaprezentować?
Chodzi mi generalnie o to, żeby po kliknięciu na link (tytuł książki dla której w bazie klucz główny jest równy X), skrypt wywoływany linkiem pobierał z MySQL dane dotyczące tylko X.
Kurde, jestem taki lamer, że nawet nie wiem, czy moje pytanie jest czytelne.

Pozdr.
Błazej Kucz