Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [wolontariat][PHP]Jak nauczyć się poprawiać błędy (Warning)
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
r3pilc3
Witam.
Strona wyświetla 2 błędy.

Są one tego samego typu:
-Warning: Creating default object from empty value in ...\plik.php

Co to oznacza?
Jak się zabrać za poprawę tych błędów.
greycoffey
Wpisujesz treść błędu w google. Voila!
greycoffey
Nie słuchasz mnie, ja po dwóch minutach googlowania dowiedziałem się czego ten błąd dotyczy, jak go rozwiązać, oraz w jaki najprostszy sposób go wywołać.
mls
Było już wielokrotnie. A autor wątku co kilka dni wraca i nadal nic nie rozumie.
Wobec tego polecam nie karmić leniwego trolla.

Forum to nie parser.
A manual jest na stronie http://php.net/manual/pl/
r3pilc3
.temat zamykam
greycoffey
  1. $this->model = new stdClass;
  2. $this->addon = new stdClass;

Dodaj na początku metody __construct() w Controller_Base. Proszę wink.gif
mls
Cytat(r3pilc3 @ 10.08.2012, 21:27:27 ) *
Są tacy co nie umieją PHP i nigdy się nie nauczą jak ja.

...oraz, cytując niejakiego "Adama Dolcana" z innego miejsca w Sieci...

Cytat
Są tacy co nie umieją PHP i nigdy się nie nauczą jak ja. Ja nie zamierzam nawet marzyc o zrozumieniu podstaw PHP.
Jestem grafikiem i w tym się specjalizuje. Potrzebuje stronę z panelem administracyjnym i do tego celu potrzebne mi PHP..

Może lepiej komuś zapłacić parę groszy i dać sobie spokój z czymś, czego się nie rozumie (co widać po postach tu na forum i na innych serwisach) i czego się absolutnie nie zrozumie...?
grzes999
Nadal masz ten sam błąd. Niczego się nie nauczyłeś.
Przeczytaj parę postów wyżej i na pewno sobie poradzisz. Jeśli nie to poczytaj podstawy php a nie bierzesz się za OOP.
grzes999
Po przez this odwołujesz się do funkcji a nie wartości w błędzie jest wszystko napisane potrzebne są podstawy angielskiego i podstawy jakiegoś języka programowania.
grzes999
Ale nie znając php co chwilę będziesz miał jakieś błędy i co chwilę będziesz pisał na forum. Trochę nie logiczne a za darmo nikt co chwile nie będzie poprawiał twoich błędów bo czegoś nie umiesz.
Moja ostatnia podpowiedź po słowie this musi być nazwa funkcji. funckja ta musi znajdować się w kalsie w której piszesz to this lub dziedziczyć po innej jej metody.
Daiquiri
Forum to nie parser. Musisz poznać podstawy, ponieważ w innym przypadku żadna podpowiedź Ci nie pomoże, ponieważ nie rozumiesz istoty problemu. Przenoszę do odpowiedniego działu z tagiem wolontariat.
markonix
Cytat(r3pilc3 @ 11.08.2012, 14:46:57 ) *
Jestem grafikiem.

W takim razie skup się na swojej pracy, a nie cudzej.
Daiquiri
Teraz to przesadziłeś. Zamykam, później usunę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.