Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP][MySQL]Wstawianie danych z formularza do tabeli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Puryfikaterz
Witam!

Od kilku dni próbuje stworzyć skrypt, który będzie wysyłał dane z tego forumularza:

1. <form action="skrypt.php" method="post">
  2. Przedmiot:<br />
  3. <input type="text" name="przedmiot" /><br />
  4. Data sprawdzianu:<br />
  5. <input type="text" name="data" /><br />
  6. Zakres materiału:<br />
  7. <textarea name="nazwa" cols="10" rows="10"></textarea>
  8. </form>
  9. <input type="submit" value="Dodaj sprawdzian" />
  10. </form>

Sam formularz działa bez problemów, lecz większe rozkminy zaczynają się przy zabawie z próbą wstawiania danych do tabeli. Coś na wzór tego, lecz oczywiście w html:

| PRZEDMIOT | DATA SPRAWDZIANU | ZAKRES MATERIAŁU |
========================================
|$przedmiot | $data | $zakres |

Ważną rzeczą jest to, iż chcę by tabela z danymi została umieszczona na stronie w Wordpressie, a jeśli się da formularz była na oddzielnej - zabezpieczonej z panelu stronie smile.gif Dodatkowo chcę zapytać czy jest możliwość szybkiego usuwania starych sprawdzianów czyli wpisów poprzez bazę danych? Czy macie jakiś prosty poradnik jak zrobić to w dość szybkim i prostym tępie/sposobie?

Pozdrawiam!
b4rt3kk
Po pierwsze, formularz nie działa, chyba, że masz na myśli, że przekierowuje do strony skrypt.php. A czemu nie działa? Bo submit znajduje się poza formularzem. Po drugie, czemu <form> jest zamknięte dwukrotnie?

Puryfikaterz
To była pomyłka - właśnie przed chwilą to zauważyłem i poprawiłem smile.gif

Przedstawie sytuacje inaczej:

Czy dałoby się zrobić, a jak da się zrobić to proszę o pokierowanie lub poradniki aby na stronie wordpressowej do tabeli, którą zrobię wprowadzały się nowe dane? Panel czyli powyższy formularz istnieje pod adresem "/dodajspr.php", a strona wordpressowa na której znajdowała by się tabela znajduję się na "/?page_id=134".

Pozdrawiam!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.