Venet
6.09.2012, 17:33:24
Witam.
Mój problem nie jest w formie wyjaśnienia co robię źle, lecz przybliżenia jak mógłbym wykonać stronę frontową która wyświetlałaby najnowsze newsy z każdej kategorii pod WordPressem?
Załóżmy że jest 6 kategorii (news, kat1, mc2, newsflash, featured, bez-kategorii)
Chodzi mi o jeden - najnowszy - news z każdej kategorii z wykluczeniem 2 zbędnych (tj. featured i bez-kategorii).
Szukałem rozwiązania już chyba wszędzie (choć mogę się mylić.) A gdy sam próbowałem, nie wychodziło mi to jak chciałem.
Pawel_W
6.09.2012, 17:34:31
pobierasz listę kategorii, przelatujesz po nich pętlą pobierając z każdej jeden wpis

EDIT: tutaj masz link do rozwiązania:
http://wordpress.org/support/topic/latest-...m-each-categorywystarczyło wpisać do google: wordpress latest posts from each category (prezentowany jest ten pomysł który Ci podałem)
Venet
6.09.2012, 18:59:00
Dzięki wielkie! Widać głąb ze mnie że nie przeszukałem źródeł.
Jutro pokombinuje z moją stroną i dam znać o wynikach pracy.
EDIT: Tak to spełnia moje oczekiwania, jednak kod gryzie się (?) z Dynamic Content Gallery, oraz (myslę ze wordpress ma jakieś luki) exclude wogóle mi nie dziala. Featured jak jest tak jest.
Troche poszukałem rozwiązań - zmienić exclude na category__not_in, uzywać zamiast ID = 3 to ID = -3...
Najwyraźniej to błąd pozostały po 3.1 i nikt tak naprawdę się tym nie martwi.
Czy jest inne sensowne rozwiązanie na funkcję exclude niż używac "<?php if (in_category('3')) continue; ?>" i dublować posty?