Na stronie dodaj.php, która jest w folderze głównym czyli public_html mam skrypt do umieszczania artykułów. Na stronie wybieramy sobie przykładowy folder z formularza (opcje wygladaja mniej wiecej tak: /_data/ogrodnictwo/botanika/), w którym chcemy zapisać artykuł i podajemy tytuł. Oczywiscie po wcisnieciu submit buttona tworzy sie sciezka ($_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$folder.$tytul.".php") próbowałem ją umieszcać też w pętli ale nie miało to żadnego wplywu na zapisywanie. Po wcisnieciu buttona wyskakuje mi echo z poprawną ścieżką. W CKeditorze wczytuję się plik, a nawet tworzy jeżeli go nie ma. Problem zaczyna się przy zapisywaniu. Po wciśnięciu submit buttona tak jak by przeskakiwało całą pętlę i niezapisywało treści. Umieszczałem echa i jakieś pauzy w pętli żeby sprawdzić czy dobrze działa ale nic się nie wyświetlało po wciśnieciu. Pliki są w chmod 0777 (umieszczałem komende w kodzie ale zadnego rezulatu nie uzyskałem) probowalem tez na 755 i foldery również - nie było żadnego problemu z dostępem.
Umieszczałem 2 pętlę if(isset()) poza główną pętlą, a nawet w tej pierwszej - bez rezultatu. Usuwałem apostrofy ze zmiennej $path - bez rezultatu. Zmieniałem fwrite na fputs - bez rezultatu. Zmieniałem przypisanie .= na = - bez rezultatu. Skrypt działa jeżeli poda się ręcznie do fwrite lub fputs ścieżke z plikiem np /_data/oogrodnictwo/botanika/dokumenttekstowy.php". Nie wiem o co chodzi. Jeżeli chodzi o ckeditora to wszystkie ustawienia są prawie pierwotne.
Podejrzewam ze sciezka nie jest do konca stringiem :/
Poniżej przedstawiam kod dodaj.php
<?php ?> <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/head.php'; ?> <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/sessionreg.php'?> <?php $path="";?> <form action="<? $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="post"> <table> <tr><td>Wybierz folder</td> <td> <select name="folder" value="folder"> <option>/_data/ogrodnictwo/botanika/</option> <option>/_data/ogrodnictwo/rozdobne/</option> <option>/_data/ogrodnictwo/przedmioty/</option> <option>/_data/ogrodnictwo/sadownictwo/</option> </select> </td> </tr> <tr> <td class="title">Wpisz tytuł strony:</td> <td class="info"><input type="text" name="tytul" value="tytul"></td> </tr> <tr> <td> <input type="submit" name="wyslij" value="wyslij" /> </td> </tr> </table> </form> <?php $title = $_POST['tytul'].'.php'; $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$_POST['folder'].$title;?> <?php { $title = $_POST['tytul'].'.php'; $path = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].$_POST['folder'].$title; //<-drugie powtorzenie na wszelki wypadek // wyczyszczenie zmiennej $stareDane = ""; // otwarcie pliku do odczytu //odczytanie danych // zamknięcie pliku { { $noweDane = $_POST['editor1']; // otwarcie pliku do zapisu // zapisanie danych // zamknięcie pliku } } ?> <?php include $_SERVER['DOCUMENT_ROOT'].'/foot.php'; ?> <?php ?>
a tutaj urywek z usuniętymi niektórymi meta tak żeby pokazać tylko skrypty ktore umiescilem w head.php
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Strict//EN" "http://www.w3c.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-strict.dtd"> <html xmlns="http://www.w3c.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl"> <head> <title>internetowyogrod.pl - Wszystko o ogrodach</title> <meta name="Description" content="Strona o Ogrodnictwie" /> <meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=UTF-8" /> <script type="text/javascript" src="/ckeditor/ckeditor.js"></script> <script type="text/javascript" src="/ckeditor/adapters/jquery.js"></script> </head> <body>