Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [CSS][PHP] Wykorzystanie CSS Sprite i problem ze zmianą w pliku php
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
kaja45
Witam i mam do Was ogromną prosbę, przygotowałem sobie gotowy obrazek tła, żeby wykorzystać go w CSS Sprite, problem jest taki, że nie wiem jak go wkleić w php

1. <tr><td align="left" style="padding-left:2px;"><a href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_DEFAULT); ?>"><?php echo tep_image(DIR_WS_TEMPLATES.'images/img/naglowek.jpg'); ?></a></td></tr>

Zamiast tego źródła "images/img/naglowek.jpg" potrzebuję wstawić taki kod CSS

.sprite-naglowek{ background: url(csg-5050a6f0ccaee.png") no-repeat top left; background-position: 0 -1626px; width: 956px; height: 200px; }

Jestem bardzo początkujący także proszę o wyrozumiałość
szalek01
Jeśli dobrze rozumiem, to sprawdź czy zadziała:
  1. <tr><td align="left" style="padding-left:2px;"><a class="sprite-naglowek" href="<?php echo tep_href_link(FILENAME_DEFAULT); ?>"></a></td></tr>

dodatkowo a musi być teraz elementem blokowym:

1. .sprite-naglowek{ background: url(csg-5050a6f0ccaee.png") no-repeat top left; background-position: 0 -1626px; width: 956px; height: 200px; display:block; }

nie testowałem tego....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.