Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]drukowanie określonych danych
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghastblood
Witam mam taki problem tworzę apliakcje do obslugi skelpu i magazyny czy jest możliwość programowania drukarki w php trochę czytalem o fukcji printer ale nie wiem czy ona będzie dobra potrzebował zrobić tak że aplikacją będzie mi sprawdzała czy coś zmieści się na danej stronie A4. np. mam 2 tabele ale mieści się na stronie półtorek tabeli to zamiast wydrukować mi tabele i potem kawałek to żeby puściło mi 1 tabele a potem na 2 stronie 2 tabele.
bobo168
Proponuje sprawdzić ile rekordów (wierszy) tabelki mieści się na jednej stronie i na podstawie tego stworzyć warunki, jeśli chodzi o samo drukowanie z poziomu pdf to ja bym raczej wybrał opcje generowanie pdf'a w locie poprzez np. mpdf niż bawienie się z biblioteką printer.
ghastblood
Nigdy nie bawiłem się w generowanie pdfów trudne dodam żę zdecydowałem się na kod proceduralny.
bobo168
Nie widzę problemu żeby zacząć zabawe z generowaniem pdf'ów w google wpisz sobie mpdf pobierz klase postępuj zgodnie z insturkcją w dokumentacji i w maks godzina pracy i masz już pdfy.
ghastblood
oki poczytam jak czegoś nie będę rozumiał to będę pytał co i jak dzięki za pomoc.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.