Mam silnik gry juz troche przerobiony(zawsze sie uczylem na gotowcach i tu jest podobnie)
http://pokemon-beta.cba.pl/index.php
Dosc duzo w nim poprawilem jednak nie mam pojecia jak zrobic zeby ta prowizorka doswiadczenia i poziomow wkoncu zadzialala(sam ja dodalem 'exp' 'expMax' 'poziom' w bazie w tabelce pokemon_pokemony_gracze)
Napisałem kawałek skryptu i dalem go do pliku ustawien ktory zawsze sie wczytuje(polaczenie z baza kodowanie itp)
Kod
<?php
ob_start();
session_start();
require('var/config.php');
$polacz = mysql_connect($host, $user, $pass) or die('błąd połaczenia z hostem');
mysql_select_db($nazwa,$polacz) or die('błąd połaczenia z bazą');
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
function tekst($tekst){
$search = array('@<script[^>]*?>.*?</script>@si', '@<[\/\!]*?[^<>]*?>@si', '@<style[^>]*?>.*?</style>@siU', '@<![\s\S]*?--[ \t\n\r]*>@');
$text = preg_replace($search, '', $tekst);
$arr = array('"',"'","#","//","--");
$tekst = str_replace($arr, '', $tekst);
return $tekst = trim(mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(trim($tekst)))));
}
if(!isset($_SESSION['gracz'])) $_SESSION['gracz'] = 0;
$_SESSION['gracz'] = (int)$_SESSION['gracz'];
$uzytkownik = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from pokemon_pokemony_gracze where gracz_id = ".$_SESSION['gracz']));
if(!empty($uzytkownik['exp']) && ($uzytkownik['exp'] >= $uzytkownik['expMax'])){
mysql_query("update pokemon_pokemony_gracze set poziom = poziom + 1, exp = exp - expMax, expMax = expMax + 10 where gracz = ".$uzytkownik['gracz']." limit 1");
header('location: postac.php');
}
//prowizorka cron
$system = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from system limit 1"));
if($system['reset'] + 10 <= time()){
mysql_query("update graczs set akcje = akcje_max");
mysql_query("update system set reset = reset + 10");
}
?>
ob_start();
session_start();
require('var/config.php');
$polacz = mysql_connect($host, $user, $pass) or die('błąd połaczenia z hostem');
mysql_select_db($nazwa,$polacz) or die('błąd połaczenia z bazą');
mysql_query("SET NAMES 'utf8'");
function tekst($tekst){
$search = array('@<script[^>]*?>.*?</script>@si', '@<[\/\!]*?[^<>]*?>@si', '@<style[^>]*?>.*?</style>@siU', '@<![\s\S]*?--[ \t\n\r]*>@');
$text = preg_replace($search, '', $tekst);
$arr = array('"',"'","#","//","--");
$tekst = str_replace($arr, '', $tekst);
return $tekst = trim(mysql_real_escape_string(nl2br(htmlspecialchars(trim($tekst)))));
}
if(!isset($_SESSION['gracz'])) $_SESSION['gracz'] = 0;
$_SESSION['gracz'] = (int)$_SESSION['gracz'];
$uzytkownik = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from pokemon_pokemony_gracze where gracz_id = ".$_SESSION['gracz']));
if(!empty($uzytkownik['exp']) && ($uzytkownik['exp'] >= $uzytkownik['expMax'])){
mysql_query("update pokemon_pokemony_gracze set poziom = poziom + 1, exp = exp - expMax, expMax = expMax + 10 where gracz = ".$uzytkownik['gracz']." limit 1");
}
//prowizorka cron
$system = mysql_fetch_array(mysql_query("select * from system limit 1"));
if($system['reset'] + 10 <= time()){
mysql_query("update graczs set akcje = akcje_max");
mysql_query("update system set reset = reset + 10");
}
?>
fabrycznie kod tych ustawien byla to baza itp ale przenioslem to do config.php
to jest to co nie działa nie wiem czemu
Kod
}
}
tak wiec prosze o wasze wypowiedzi:)
w tym moze byc duzo bledow jezeli cos jest zbedne lub czegos brakuje w skrypcie tez proze o wypowiedz