Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]Problem z Stroną administracyjną sklepu
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Endure
Witajcie. Mam problem następującej treści. Przez całe wakacje tworzyłem sklep internetowy opierający się na następujących narzędziach: Mysqli 5.1 PHP 5.2.2 oraz apache 2.2. Projekt jest częścią mojej pracy licencjackiej. Zaczynając pracę byłem raczkujący w tym temacie. Sklep jest w 60% gotowy mam działający koszyk zakupów, przechowalnie. Brakuje mi jeszcze systemu składania zamówień ale to zostawiłem na koniec. Problem mam w utworzeniu strony administracyjnej sklepu. W przeciwieństwie do witryny sklepu w której używałem modelu MVC w stronie administracyjnej zrezygnowałem z tego rozwiązania. W stronie Administracyjnej zastosowałem iQuery 1.4.2, oraz do nawigacji dodatek Superfish. No i problem polega na tym że nic się nie dzieje, chrome wywala okienko:

"Strona internetowa jest niedostępna
Próba nawiązania połączenia między przeglądarką Google Chrome a serwerem localhost nie powiodła się. Witryna może być wyłączona lub sieć może być niepoprawnie skonfigurowana.
Oto kilka propozycji:
Ponownie załaduj tę stronę internetową później.
Sprawdź połączenie internetowe. Ponownie uruchom wszelkie używane routery, modemy i inne urządzenia sieciowe.
Dodaj przeglądarkę Google Chrome jako dozwolony program w ustawieniach zapory sieciowej lub oprogramowania antywirusowego. Jeśli przeglądarka jest już takim programem, usuń ją z listy dozwolonych programów, a następnie dodaj ponownie.
Jeśli korzystasz z serwera proxy, sprawdź jego ustawienia lub skontaktuj się z administratorem sieci, aby upewnić się, że serwer proxy działa. Jeśli uważasz, że nie musisz używać takiego serwera, dostosuj ustawienia serwerów proxy: Wybierz kolejno menu klucza > Ustawienia > Pokaż ustawienia zaawansowane... > Zmień ustawienia serwera proxy > Ustawienia sieci LAN i usuń zaznaczenie pola wyboru „Użyj serwera proxy dla sieci LAN”.
Błąd 102 (net::ERR_CONNECTION_REFUSED): Serwer odrzucił połączenie."

Próbowałem już wszystkiego, czytałem o bibliotece iQuery i Superfish robiłem tak książki każą i nic. Nie wiem co począć. Może mam jakiś błahy błąd którego nie widzę a dla osoby która się na tym zna będzie to banał. Zwracam się do was o pomoc, bo jestem w kropce próbowałem wszystkiego. Poniżej załączam plik ze stroną i wyeksportowaną bazą danych. Jak by ktoś mógł rzucić na to okiem byłbym wdzięczny.
LINK DO PLIKÓW SKLEPU
viking
Sprawdź czy tam przypadkiem nie robi się jakieś zapętlenie w żądaniach. A czemu zrezygnowałeś z MVC?
Endure
W witrynie sklepu wykorzystałem MVC by polepszyć wydajność, i zarazem ułatwić sobie pracę. A strona administracyjna wydaje mi się już nie musi być tak wydajna ważne by w ogóle była. Nie no zapętlenia nie ma tak mi się wydaję, skrypt jest prosty, nie jestem pewien czy dobrze mam podaną ścieżkę do pliku konfiguracyjnego strony administracyjnej. Niby sprawdzałem różne warianty i to samo. Jak mi przyjdzie robić nowy kod ja się zastrzelę. Dzięki Ci za uwagę.
viking
w zasadzie to pierwsze słyszę żeby ktokolwiek stosował MVC w celu poprawienia wydajności ale oki, różne teorie na świecie powstają, być może jestem zacofany. A powiedź co się dzieje w zakładce sieć w debugerze?
Endure
Od razu zacofany każdy ma inny punkt widzenia, nie jestem żadnym programistą php zastosowałem bo o wiele łatwiej można odnaleźć kod wybranych funkcjonalności i poddać go ewentualnym modyfikacjom, unikając przy tym przedzierania się przez nieczytelne i zagmatwane skrypty. Niestety nie wiem o jaką ci zakładkę chodzi :/ sorry
viking
F12, network, ewentualnie konsola i sprawdź co tam się dzieje.
b4rt3kk
Pobrałem skrypt, wrzuciłem na localhost, odpaliłem i działa (https://127.0.0.1/sklep/admin/index.php). Może nie zaakceptowałeś certyfikatu? Sprawdzałeś na innych przeglądarkach?
Endure
b4rt3kk hehe no na Fire Fox to samo, a może mam coś nie włączonego w apache httpd questionmark.gif viking już odpaliłem konsolę o to chodziło lol już sprawdzam.

Cytat(viking @ 18.09.2012, 16:02:00 ) *
F12, network, ewentualnie konsola i sprawdź co tam się dzieje.

w zakładce sieć, tak to wygląda:
screen

Czyli mam doszukiwać się problemu w admin/index.php ?

Kapituluję, kombinowałem kombinowałem i nic, najpierw zainstalowałem OpenSSLL i chciałem wygenerować certyfikat bo oświeciło mnie że mam w .htaccess ustawione:
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(checkout\.php|billing\.php|final\.php|admin/(.*))$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

No ale na nic się to zdało, masa czytania i OpenSSL i nie udało mi się nic zrobić. Ostatni pomysł jaki mi przyszedł do głowy to wywalenie z .htaccess tej kwestii:
RewriteCond %{HTTPS} off
RewriteRule ^(checkout\.php|billing\.php|final\.php|admin/(.*))$ https://%{HTTP_HOST}/$1 [R=301,L]

No i też nic, wiec nie wiem teraz gdzie leży problem. Pomoże ktoś. Proszę bo już łysieję od tego diabelstwa.

I co nie macie jakiś sugestii?

Przeinstalowałem Apache z "apache_2.2.11-win32-x86-no_ssl" na "apache_2.2.11-win32-x86-openssl-0.9.8i" na innym kompie z Vistą a ale to chyba już bez znaczenia czy Vista czy XP. No poszło wszystko ładnie. Tyle kombinowania lol. Można zamknąć temat.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.