Chciałem wykonać moduł tworzenia mikstur (jak wspomniałem wyżej, na potrzeby projektu). Miał działać on na takiej zasadzie:
Najpierw skrypt pobiera przedmioty z tabeli `przedmioty` gdzie typ=roślina, następnie wyświetlić je na ekranie z tym, że każdy jako osobny checkbox. Teraz chciałbym żeby po naciśnięciu guzika z tabeli `przedmioty` usunęło rośliny których gracz użył i stworzyło miksturę której właściwości (siła, obrona) równe są sumie tychże wartości z tym, że roślin. - Ten tekst jest bardzo chaotyczny więc opiszę na przykładzie.
Gracz posiada roślinę x i y, roślina x dodaje 2 siły, zaś y 5 obrony teraz chciałbym aby po naciśnięciu guzika stworzyło miksturę gdzie siła równa jest 2 a obrona 5. Załączam także moje dotychczasowe kombinowania:
<?php require_once("inc/conn.php"); require_once("inc/func.php"); if($_SESSION['zalogowany'] != 0) { $wybierz_rosliny = mysql_query("SELECT * FROM przedmioty WHERE typ='roślina' AND owner='".$_SESSION['id']."' "); { echo("<input type='checkbox' value='1' name='{$ros['nazwa']}'>{$ros['nazwa']}<input type='hidden' value='{$ros['sila']}' name='{$ros['id']}'>"); } { foreach($_POST AS $q) { } $dodaj = mysql_query("INSERT INTO przedmioty SET owner='{$_SESSION['id']}', typ='eliksir', sila='{$_POST['id']}', nazwa='mikstura' "); } } ?> <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html;charset=utf-8" >
Z góry dziękuję za każdą pomoc i wskazówki, pragnę również zaznaczyć, że jestem strasznie niekumaty i najlepiej zrozumiem na jakimś przykładzie.