Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Szukam możliwości odbycia praktyk studenckich
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
K0nio
Witam nazywam się Adrian jestem obecnie na VII semestrze studiów na kierunku informatyka, specjalizacja technologie internetowe. Temat ten stworzyłem w celu pomocy znalezienia osoby/firmy gdzie mógłbym zdalnie odbyć potrzebną praktykę. W moim mieście mógłbym odbyć tą praktykę w sklepie komputerowym instalując Windowsy jednak wolałbym ten czas spędzić bardziej produktywnie. Chce podjąć realne wyzwanie problemom/zadaniom , które napotykane są przy tworzeniu serwisów www, zdobyć doświadczenie. Trochę o moich umiejętnościach:

-znajomość HTML, CSS w stopniu dobrym w tym HTML5, CSS3
-znajomość standardów W3C
-akademicka znajomość w programowaniu PHP
-znajomość relacyjnych baz danych - MySQL
-znajomość jQuery
-umiejętność pracy w grupie ,komunikacja
-sumienność
-znajomość dystrybucji s/o Ubuntu
-język angielski w stopniu dobrym w mowie i piśmie

Nie tworzyłem nigdy nic na żadne zamówienie, moje doświadczenie z wyżej wymienionymi technologiami jest czysto akademickie, plus wiedza nabyta w czasie indywidualnej nauki. Jeżeli ktoś były zainteresowany osobą jak ja prosiłbym o kontakt na konadrian(at)wp.pl

Pozdrawiam
darko
Cytat(K0nio @ 2.10.2012, 17:20:07 ) *
W moim mieście ...

Nie napisałeś najważniejszego dla potencjalnego pracodawcy - jaki obszar Cię interesuje? Nie pytam wprost, gdzie mieszkasz. Jeżeli to VII semestr, to dużo czasu ci nie zostało na zrobienie praktyk, może zamieść ogłoszenie w portalach o pracę, np. infopraca.pl albo w lokalnej lub ogólnopolskiej gazecie. Możesz też zgłosić się na uczelni w celu skierowania do podmiotu, który ma podpisaną umowę z uczelnią albo samemu pochodzić po firmach, które masz na oku. Jak widać możliwości jest wiele. Powodzenia w poszukiwaniach. Cieszy mnie fakt, że są jeszcze ambitni studenci.
peter13135
To chyba nie istotne w jakim mieście, bo napisał, że chciałby zdalnie wink.gif\
Ja bym poszukał coś na gumtree. Są tam proste zlecenia. Coś zrobisz, coś tam się nauczysz i dostaniesz podpis.
darko
Cytat(peter13135 @ 2.10.2012, 19:14:25 ) *
To chyba nie istotne w jakim mieście, bo napisał, że chciałby zdalnie wink.gif\
Ja bym poszukał coś na gumtree. Są tam proste zlecenia. Coś zrobisz, coś tam się nauczysz i dostaniesz podpis.

Nie napisał, żeby chciał, tylko żeby mógł, a to jest znaczna różnica.
peter13135
Cytat(darko @ 2.10.2012, 19:18:39 ) *
Nie napisał, żeby chciał, tylko żeby mógł, a to jest znaczna różnica.

Faktycznie autor tematu nie użył słowa "chcę", ale nie rozumiem po co taką pierdołę komentować.
"Szukam firmy w któej mógłbym pracować zdalnie" to co innego niż " chciałbym pracować w jakiejś firmie zdalnie" questionmark.gif
No.. może jest jakaś różnica, bo w pierwszym przypadku może on być zmuszony do takiego szukania (np. przez rodziców, czy szkołę) a on sam może tego nie chcieć. Ale akurat w tym przypadku wydaje mi się że tak nie jest.
darko
Nie wiem, może jestem staroświecki czy coś, ale nie słyszałem i jeszcze się nie spotkałem z możliwością odbycia praktyk zawodowych zdalnie. Wiadomo, że najwygodniej będzie znaleźć firmę o dobrej renomie ( a i to obecnie ma drugorzędne znaczenie w przypadku osób, którym potrzebny jest tylko papierek zrobiony do obrony ) w okolicy zamieszkania lub w jakimś promieniu od.
K0nio
Dlaczego szukam praktyk w VII semestrze ? Otóż chciałem coś wynieść z praktyk czegoś się nauczyć jednak aby coś wziąć trzeba chociaż odrobinę dać , moja wiedza jest dużo większa od tej na pierwszym roku dlatego szukam akurat w tym momencie. Jak na razie zamieściłem ogłoszenie tylko na tym forum z racji tego , że pojawiają się dosyć często oferty pracy więc pomyślałem czemu nie , nic nie tracę. Napisałem, że w moim mieście mógłbym odbyć praktykę w sklepie komputerowym, jednak postanowiłem czegoś poszukać bo chce ten czas spędzić produktywnie, czemu forma zdalna , bo dojazd do najbliższego dużego miasta ,którym jest Rzeszów to dodatkowe koszty na które sobie pozwolić nie mogę , oraz problemy logistyczne z dotarciem na miejsce. Jeśli się uda to będę bardzo zadowolony , jeśli nie to świat się nie zawali wink.gif . Widziałem kilka ogłoszeń w sprawie praktyk zdalnych jednak całkowicie inna branża.
sowiq
Cytat(darko @ 3.10.2012, 02:27:37 ) *
Nie wiem, może jestem staroświecki czy coś, ale nie słyszałem i jeszcze się nie spotkałem z możliwością odbycia praktyk zawodowych zdalnie.

Ja odbyłem swoje zdalnie wink.gif
Pilsener
Cytat(sowiq @ 3.10.2012, 08:34:27 ) *
Ja odbyłem swoje zdalnie wink.gif
- jak pewnie większość - szwagier przystawił pieczątkę smile.gif Jeśli o to chodzi, to niech kolega pisze wprost i się nie boi, jakaś pieczątka za odbycie obowiązkowych praktyk się znajdzie wink.gif
sowiq
Nie, robiłem przez jakiś czas zlecenia zdalnie dla firmy z innego miasta, a rok później na uczelni trzeba było zrobić praktyki. W tamtym czasie pracowałem dorywczo dla kilku firm i jakoś nie uśmiechało mi się szukać "praktyk" wink.gif
karakara
Cytat(darko @ 3.10.2012, 02:27:37 ) *
Nie wiem, może jestem staroświecki czy coś, ale nie słyszałem i jeszcze się nie spotkałem z możliwością odbycia praktyk zawodowych zdalnie.

U mnie na uczelni można było robić praktyki w IBM Polska zdalnie, tylko na początku i końcu było spotkanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.