Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [inne][PHP][JavaScript]równoczesne przesówanie 3 kolumn
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
punoljoe
Cześć. Uparłem się, że stworzę stronę o trzech kolumnach , z różną zawartością... no i w efekcie otrzymam po umieszczeniu danych wysokości tych tabel, przykładowo : 200px, 500px ,1900px. Chciałbym aby używając paska przesuwała się strona z zawartością w różnym tempie, tak aby po przesunięciu paska do samego dołu w każdej z kolumn wyświetlane były ostatnie wiersze. Domyślam się, że należy przekazać wysokości tych kolumn... ale gdzie i jak? to wykracza poza moją wiedzę i dlatego proszę serdecznie o pomoc...
b4rt3kk
Można jakoś jaśniej? Mianowicie ten fragment:

Cytat
Chciałbym aby używając paska przesuwała się strona z zawartością w różnym tempie, tak aby po przesunięciu paska do samego dołu w każdej z kolumn wyświetlane były ostatnie wiersze.

co to oznacza w praktyce? Jakiś screen? Kod? Cokolwiek?
punoljoe
na przykładzie...

http://www.edesign.bg/#/services/

trzy kolumny, zobacz jak się zachowują podczas 'scrollowania'... chcę uzyskać taki właśnie efekt
Gość
na pewno JS ale ja niwbyt widze takie rozwiazanie od strony estetycznej, strasznie bedzie to walilo po oczach i izytkownik moze miec za malo zasobow zwby zfzierzyc korzystanie z takiej platformy
Pawel_W
skorzystaj z jQuery, podpinasz się pod window event "scroll", każda kolumna musi być position: relative bądź absolute, ustalasz za pomocą height() wysokość największej kolumny i potem to już sama matematyka, obliczasz przesunięcie każdej z kolumn na podstawie window scrollTop
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.