punoljoe
30.10.2012, 20:09:59
Cześć. Uparłem się, że stworzę stronę o trzech kolumnach , z różną zawartością... no i w efekcie otrzymam po umieszczeniu danych wysokości tych tabel, przykładowo : 200px, 500px ,1900px. Chciałbym aby używając paska przesuwała się strona z zawartością w różnym tempie, tak aby po przesunięciu paska do samego dołu w każdej z kolumn wyświetlane były ostatnie wiersze. Domyślam się, że należy przekazać wysokości tych kolumn... ale gdzie i jak? to wykracza poza moją wiedzę i dlatego proszę serdecznie o pomoc...
b4rt3kk
30.10.2012, 20:22:53
Można jakoś jaśniej? Mianowicie ten fragment:
Cytat
Chciałbym aby używając paska przesuwała się strona z zawartością w różnym tempie, tak aby po przesunięciu paska do samego dołu w każdej z kolumn wyświetlane były ostatnie wiersze.
co to oznacza w praktyce? Jakiś screen? Kod? Cokolwiek?
punoljoe
30.10.2012, 20:26:57
na przykładzie...
http://www.edesign.bg/#/services/trzy kolumny, zobacz jak się zachowują podczas 'scrollowania'... chcę uzyskać taki właśnie efekt
Gość
30.10.2012, 20:28:53
na pewno JS ale ja niwbyt widze takie rozwiazanie od strony estetycznej, strasznie bedzie to walilo po oczach i izytkownik moze miec za malo zasobow zwby zfzierzyc korzystanie z takiej platformy
Pawel_W
30.10.2012, 20:51:38
skorzystaj z jQuery, podpinasz się pod window event "scroll", każda kolumna musi być position: relative bądź absolute, ustalasz za pomocą height() wysokość największej kolumny i potem to już sama matematyka, obliczasz przesunięcie każdej z kolumn na podstawie window scrollTop