Piszę(właściwie to już prawie napisałem, ale pozostała mi 1 kwestia której za nic nie mogę rozwiazać) stronę internetową, m.in. ma się na niej znajdować mapa, i jak kliknie się na dane miasto to przenosi na odpowiednią podstronę. Zależy mi na tym żeby po najechaniu na dane miejsce obrazek się trochę rozjaśniał(pzygotowałem 3 obrazki, osobny dla a/a:visited, a:hover i a:focus etc.). Jednak jest 1 problem, znaczący. Tło pod obrazkiem jest przesunięte w dół przez co ucięte i nieładnie wygląda(http://img208.imageshack.us/img208/4434/70673991.png) Tą ramkę zostawiłem bo wtedy lepiej widać w czym problem. Podam jeszcze "kod" i może komuś uda się znaleźć moment w którym się pomyliłem:
HTML:
CSS:
#poznan{ margin:40px 0px 0px 45px; padding:0px; border:0px; } #poznan a, #poznan a:visited{ background: url('mapy/Poznan_3.png'); width:47px; height:45px; margin:0px; padding:0px; } #poznan a:active, #poznan a:hover{ background: url('mapy/Poznan_2.png'); } #poznan a:focus{ background: url('mapy/Poznan_1.png'); } #lodz{ margin:0px 0px 0px 65px; padding:0px; border:0px; } #lodz a, #lodz a:visited{ background: url('mapy/lodz_3.png'); width:62px; height:29px; margin:0px; padding:0px; } #lodz a:active, #lodz a:hover{ background: url('mapy/lodz_2.png'); } #lodz a:focus{ background: url('mapy/lodz_1.png'); } #wroclaw{ margin:0px 0px 0px 45px; padding:0px; border:0px; } #wroclaw a, #wroclaw a:visited{ background: url('mapy/wroclaw_3.png'); background-position:top; width:67px; height:28px; margin:0px; padding:0px; } #wroclaw a:active, #wroclaw a:hover{ background: url('mapy/wroclaw_2.png'); } #wroclaw a:focus{ background: url('mapy/wroclaw_1.png'); } #mapa img{ border:0px; padding:0px; margin:0px; } #mapa{ background: url('mapy/mapa_tlo.png'); height:200px; width:200px; display:inline; float:left; }
Jak widać jest tam parę kawałków które miały zaradzić problemowi ale nie zadziałały :/
Sprawdzałem też ten kawałek w "laboratoryjnych" warunkach, czyt. z wyciętą z pliku resztą strony, niestety rezultat ten sam

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam,
Zellus