Tak, wlaśnie dzięki ludzie

Co do gotowca to właśnie znalazłem ich parę, nie były idealne więc napisałem wyrażenie samodzielnie ale wyszedł mi kiepszczejszy, zaryzykowałem napsiać szczerze i prosto jak widać podchodzi się do tego niechętnie - racja, bo rozłożyłem ręce. Jednak oczywiście napisanie tematu jak zwykle mnie zmotywowało i oświeciło i właśnie zanim tu zajrzałem spowrotem potestowałem te i owe gotowce i właśnie zauważyłem, ze niepotrzebnie dałem ten początek i koniec, potem wrzuce na serwer i stestuje czy wszystko jest tak jak chciałem bo mi dali robotkę, poczęstuję plusikami jak już temacik będzie można domknąć bo już ten błąd pochopnego odwdzięczania się popełniłem i dalszych odpowiedzi nie uzyskałem
Ogólnie nie jestem za gotowcami, już cokolwiek umiem więc cenię naprawadzanie co pozala się czegoś nauczyć i zapamiętać, ale po prostu czułem, że mnie temat regexp przesrósł. No i może trochę tych tematów dodaje ale naprawdę jak tu coś napiszę to zaraz mi odpowiedź wpada do głowy (często) chyba że już ktoś zdąży pomóc.
Dziękować!
ok poprawiłem jest ok ale była jeszcze mała poprawka dla potomnych zagadka albo:
http://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=905469