Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [JavaScript]zaladowanie reszty strony po wykonaniu petli
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
michat34
witam pisze prosta gre w js. na poczatku generowana jest plansza ktora sklada sie z 2000 pol (kazde to element w tablicy). tablica tworzona jest dynamicznie do kazdej przyposywana jest losowa liczba. jak generuje tablice z 200 elementami to wszystko jest okej gra chodzi plynnie itd. Ale jak dam 2000 to gra sie zacina. To chyba dlatego ze js tworzy ta tablice w tle. Dochodzi do kodu z tablica robi ja a w miedzyczasie puszcza gre dalej. A ja chce zeby puscil ja jak jzu ta tablice zrobi zeby gra sie nei scinala. Jak to zrobic? Caly blok odpowiedzialny za ruch gry objac np. w if (tablica.lenth == 2000) { // gra// }; questionmark.gif tylko bez sensu jesli on co pol sekundy (co tyle aktualizuje sie canvas) bedzie sprawdzal warunek. jest na to jakies lepsze zdarzenie jak .onload (nie doslownie tylko w tym dzialaniu) albo jakies wymuszczenie warunku zrobienia czegos przed przejsciem dalej?

a gdybym np zalaczal tablice src/

a gdybym np zalaczal tablice src/
lukaskolista
Problem tkwi w rysowaniu planszy. Silnik przegladarki nie radzi sobie z tak duza iloscia wezlow w HTML. Najszybszy jest chrome, ale i tak przycina. Robilem kiedys juz cos takiego. Tablica w js (o ile nie zapetlasz petli) nie jest przyczyna.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.