Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Zdalnie] Przenoszenie, wpisywanie danych do formularza przelewu w banku.
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
Maker5
Witam.

Chciałbym zlecić stworzenie skryptu, modułu, narzędzia czy jakkolwiek to nazwać którego głównym celem będzie przeniesienie danych z mojej strony do formularza w banku.
Nie chcę oczywiście korzystać z pośredników typu PayU, czy Przelewy24 gdzie oferują takie coś bo liczą sobie za duże prowizje.
Chodzi mi jedynie o stworzenie takiego efektu jak u nich na mojej stronie a dalej w banku.

Załóżmy: klient kupuje u mnie na stronie 1, 2 lub 3 produkty. Wpisuje swoje dane i w odpowiedzi dostaje dane do wpłaty z łączną kwotą do przelewu dzięki którym zapłaci mi za te produkty.
Klient kilka zapłać i zostaje przenoszony do swojego banku w którym wykona dla mnie przelew za zakup produktu.
W tym momencie chciałbym odciążyć klienta, żeby nie przepisywał tych danych które dostał po złożeniu zamówienia ale żeby po zalogowaniu sie do swojego banku
wyskoczyły mu one automatycznie czy wpisały się automatycznie w przelewie jak klient zaloguje sie do tego swojego banku.

Pokażę to na screenie poniżej na przykładzie np. w Alior Banku i płatności z Bluecash bo oni korzystają też z czegoś takiego (uzupełnianie pól wcześniej podanych w ich formularzu)

Aczkolwiek mnie interesuje wpisywanie danych w przelewie w formularzu w banku BZWBK i PKO BP.

pyro
Takie coś nie jest możliwe do zrobienia ze względów bezpieczeństwa. Chyba, że bank udostępnił taką opcję, ale to również kosztuje i właśnie dlatego serwisy pośredniczące mają taką możliwość automatycznego uzupełniania pól formularza. (jak np. Allegro)
Maker5
Hmmm, więc może czy da się zaprojektować wtyczkę do firefox i chrome która przechwytywałaby takie dane z mojej strony lub je po prostu pamiętała i na stronie z przelewem wstawiała ?

Cytat(pyro @ 22.11.2012, 17:51:49 ) *
Takie coś nie jest możliwe do zrobienia ze względów bezpieczeństwa. Chyba, że bank udostępnił taką opcję, ale to również kosztuje i właśnie dlatego serwisy pośredniczące mają taką możliwość automatycznego uzupełniania pól formularza. (jak np. Allegro)

l3hash
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 04:58:17 ) *
Hmmm, więc może czy da się zaprojektować wtyczkę do firefox i chrome która przechwytywałaby takie dane z mojej strony lub je po prostu pamiętała i na stronie z przelewem wstawiała ?

Tak, jest to możliwe.
pyro
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 04:58:17 ) *

Jest to możliwe, z tym że właśnie użytkownik musiałby ją pobrać, zainstalować, prawdopodobnie zrestartować przeglądarkę (choć niekoniecznie, np. w Firefox już nie zawsze trzeba) i dopiero wtedy mógłby normalnie funkcjonować. Także opłacalne jest to tylko dla stałych klientów smile.gif. Poza tym dla każdej przeglądarki trzeba by napisać taką wtyczkę z osobna.
Maker5
Gdzie znaleźć zdolnego człowieka który podjąłby się tego zadania ?

Cytat(pyro @ 23.11.2012, 08:52:04 ) *
Jest to możliwe, z tym że właśnie użytkownik musiałby ją pobrać, zainstalować, prawdopodobnie zrestartować przeglądarkę (choć niekoniecznie, np. w Firefox już nie zawsze trzeba) i dopiero wtedy mógłby normalnie funkcjonować. Także opłacalne jest to tylko dla stałych klientów smile.gif. Poza tym dla każdej przeglądarki trzeba by napisać taką wtyczkę z osobna.

pyro
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 09:40:05 ) *
Gdzie znaleźć zdolnego człowieka który podjąłby się tego zadania ?

Na tym forum może być nieco ciężko. Możesz dać ogłoszenie na jakimś serwisie ze zleceniami, tylko ostrzegam przed rojem gimnazjalistów / amatorów, którzy próbują dorobić na kieszonkowe, bo im się wydaje, że jak wiedzą jak wyprintować tekst na ekranie, to mogą tworzyć programy.
Maker5
a w jakim języku pisane są te wtyczki dla firefox i chrome ?

Cytat(pyro @ 23.11.2012, 10:02:59 ) *
Na tym forum może być nieco ciężko. Możesz dać ogłoszenie na jakimś serwisie ze zleceniami, tylko ostrzegam przed rojem gimnazjalistów / amatorów, którzy próbują dorobić na kieszonkowe, bo im się wydaje, że jak wiedzą jak wyprintować tekst na ekranie, to mogą tworzyć programy.

l3hash
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 11:32:58 ) *

Generalnie jest to idiotyczny pomysł, bo gwarantuję Ci, że nikt nie instaluje takich dupereli.

Chętnie możemy to przedyskutować, kontakt w podpisie.
pyro
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 11:32:58 ) *

Te wtyczki są inaczej pisane. Tzn np. dla Firefox są to pliki *.xpi, dla Chrome coś innego itd. Jak byś chciał to zlecić to po prostu napisz, że chcesz zlecić napisanie wtyczek do przeglądarek x,y,z

Cytat(l3hash @ 23.11.2012, 11:46:31 ) *
Generalnie jest to idiotyczny pomysł, bo gwarantuję Ci, że nikt nie instaluje takich dupereli.

A skąd Ty możesz wiedzieć takie rzeczy? Autor nawet nie napisał co to za strona. Np. w serwisach typu pobieranie plików z hostingów takie wtyczki są popularne i często instalowane. Twój post jest bez sensu.
Arsen
Cytat(Maker5 @ 23.11.2012, 12:32:58 ) *

JavaScript.
Maker5
Cytat(l3hash @ 23.11.2012, 11:46:31 ) *

Oszczędź nam tak idiotycznych wypowiedzi. Znam kilka serwisów w których takie wtyczką są i bardzo ułatwiają wszelkie kolejne transakcje.
Podchodzisz do tego tak jakbyś nigdy nie korzystał z funkcji "zapamiętaj hasło" korzystał z wcześniejszych danych wpisanych w formularzach itp. np do rejestracji.
Jesteś zaściankowy i nie mam najmniejszej ochoty przedyskutować z tobą tej kwestii.

Cytat(pyro @ 23.11.2012, 12:23:23 ) *
A skąd Ty możesz wiedzieć takie rzeczy? Autor nawet nie napisał co to za strona. Np. w serwisach typu pobieranie plików z hostingów takie wtyczki są popularne i często instalowane. Twój post jest bez sensu.

Popieram Cię kolego, pacjent nie ma doświadczenia a się wypowiada.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.