Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP] Jednoplikowa strona
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
namaar
mam pytanie:
zamierzam stworzyć stronę z ogłoszeniami. Jakie są za i przeciw w odpowiedziach na pytanie "czy jest sens robić stronę jednoplikową?", czyli coś na styl
index.php?costam=123&innecos=44&jeszczeinne=9
czy jest tak, że nie będzie to obciążało strony
Ruch Radzionków
takie cos sie stosuje i to nie obciaza strony
thek
To, że coś ma adres index.php?costam=123&innecos=44&jeszczeinne=9 nie oznacza, że jest jednoplikowe. Co do sensu... Przejrzystość takiego kodu często jest mała. Co do wydajności, to zależy kto pisze kod smile.gif
namaar
Dzięki za odp smile.gif
Szczerze mówiąc zalerzy mi na tym zeby otrzymac NEGATYWY co do jednoplikowej strony - przypominam ze jest to strona z ogloszeniami (wkrotce konkurencja dla GU _ M _ _ E.pl wink.gif )
Monter08
No to powodzenia w utrzymywania i rozwijaniu serwisu w taki sposób smile.gif
namaar
Cytat(Monter08)
No to powodzenia w utrzymywania i rozwijaniu serwisu w taki sposób smile.gif

No własnie dlatego pytam o wszelkie za i przeciw.
Co jest przeciw utrzymywaniu i rozwijaniu serwisu?
Jeśli można, to peoszę o obszerniejsze wypowiedzi...
thek
Jednoplikowy serwis to koszmar w utrzymaniu. Musisz znać całą strukturę, co gdzie i jak jest uruchamiane. Poza tym ciężko Ci będzie kod poprawiac lub eliminować wąskie gardła.
nospor
Jednoplikowy plik to przedewszystkich zabójstwo serwera. Średniej wielkości aplikacja może ważyć kilka MB. Swórz sobie teraz plik php o wielkości 1MB i go sobie odpal.... smile.gif
Już to kiedyś na forum pokazywałem komuś. Nie chce mi się tego powtarzać, zadanie dla CIebie smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.