Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP] Błąd parsowania
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
unnamedly
Witam, na mojej stronie wyrzuca mi błąd: Parse error: syntax error, unexpected '(', expecting T_VARIABLE or '$' in /home/......./index.php on line 43.

Szukałem, szukałem i się nie doszukałem źródła błędu. A nuż tu ktoś zauważy.

Linijka 43:

1. <?php if($_SESSION['adminsess172'] == true) echo "<div id='adminbelt' style='background-color: black; position: absolute; width: 100%; height: 0; display: none; border-bottom-left-radius: 10px; border-bottom-right-radius: 10px;'><a href='index.php?admin&acp'>Panel administracyjny</a> <a href='index.php?admin&acp'>Wyloguj</a></div><script type='text/javascript'>$('.belt').mouseover(function() {$('#adminbelt').animate({height:'37px', display:'block'}, 500)});</script>"; ?>

Ten kod jest ciągły, lecz próbowałem nawet poukładać go by był czytelniejszy, lecz nadal nie zauważyłem błędu sad.gif
Sephirus
Bo z cudzysłowów trzeba umieć korzystać wink.gif

1. <?php if($_SESSION['adminsess172'] == true) echo "<div id='adminbelt' style='background-color: black; position: absolute; width: 100%; height: 0; display: none; border-bottom-left-radius: 10px; border-bottom-right-radius: 10px;'><a href='index.php?admin&acp'>Panel administracyjny</a> <a href='index.php?admin&acp'>Wyloguj</a></div><script type='text/javascript'>" . '$' . "('.belt').mouseover(function() {" . '$' . "('#adminbelt').animate({height:'37px', display:'block'}, 500)});</script>"; ?>

lub

1. <?php if($_SESSION['adminsess172'] == true) echo "<div id='adminbelt' style='background-color: black; position: absolute; width: 100%; height: 0; display: none; border-bottom-left-radius: 10px; border-bottom-right-radius: 10px;'><a href='index.php?admin&acp'>Panel administracyjny</a> <a href='index.php?admin&acp'>Wyloguj</a></div><script type='text/javascript'>jQuery('.belt').mouseover(function() {jQuery('#adminbelt').animate({height:'37px', display:'block'}, 500)});</script>"; ?>

Pewnie teraz zadziała wink.gif

EDIT: Mała poprawka dla pewności
Pawel_W
spróbuj dać \$ zamiast $, jeżeli wstawisz tekst w cudzysłowach to php szuka w nim zmiennych
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.