Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: jak rozbić wyswietlanie tablicy na ...
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
SET
  1. <?php
  2. $lacz = lacz_bd();
  3. $zapytanie = &#092;"select * 
  4.  from produkty where nazwa like '%$wyrazenie%'&#092;";
  5. $wynik = mysql_query($zapytanie);
  6.  
  7. $ile_znalezionych = mysql_num_rows($wynik);
  8.  
  9. echo '<p>Ilość znalezionych pozycji: '.$ile_znalezionych.'</p>';
  10.  
  11. for ($i=0; $i<$ile_znalezionych; $i++)
  12. {
  13. $wiersz = mysql_fetch_array($wynik);
  14. echo '<p><strong>'.($i+1).'. Nazwa: ';
  15. echo $wiersz['nazwa'];
  16. echo '</strong><br />Cena netto: ';
  17. echo $wiersz['cena'].' zł';
  18. echo '<br />Opis: ';
  19. echo $wiersz['opis'];
  20. echo '<br />';
  21. }
  22. ?>

np. wyszukało 12 produktów z czego chcę żeby po 8(4) było na stronie (jak to rozbić na strony z wyswietleniem linku typu poprzednia 1 2 następna - proszę Was o jakieś wskazówki lub rozwiązania)

thx za answers
.dragonfly
Dobra wskazowka bedzie przeszukanie tego forum
SET
coś mi się wydaje że trzeba będzie dużo czasu poświęcić żeby to rozwiązać sad.gif((

ps. na forum jeszcze nie spotkałem się z takim problemem sad.gif(
rogrog
poszukaj o stronicowaniu. dlaczego piszesz na PHP5 ?!?!
SET
hmm bo uzywam php 5 smile.gif, w sumie już to prawie zrobiłem (parę działań matematycznych + zmienna w URL + sesje) ==> zna Ktoś jakieś prostsze rozwiązanie questionmark.gif?
Paul
Jemu chodzilo oto, ze twoj post nie pasuje do tego dzialu, poniewaz tutaj opawiane sa sprawy ktorych nie bylo w poprzednich wersjach php, o problemach zwiazanych z nowa wersja etc.

A to o czym ty mowisz to bardziej kwalifikuje sie pod php poczatkujacy lub php smile.gif
SET
a mi chodziło o to że może są jakieś nowe funkcje które by to znacznie ułatwiły, nieprawdaż ?
chfast
Cytat(SET @ 2004-09-12 16:58:41)
np. wyszukało 12 produktów z czego chcę żeby po 8(4) było na stronie (jak to rozbić na strony z wyswietleniem linku typu poprzednia 1 2 następna - proszę Was o jakieś wskazówki lub rozwiązania)

Wykorzystaj instrukcje LIMIT w zapytaniu SQL. Na pierwszej stronie wyświetlasz LIMIT 8, na drugiej LIMIT 8,16 itd... Poczytaj sobie w manualu, albo na dowolnej innej stronie.
I nie wrzucaj takich tematów ponownie do php 5.
SET
limit wykorzystałem w pętli foreach (wyszukiwarka wykorzystuje pętle for) -- obie już zrobiłem smile.gif
hwao
php 5 -> php pocz
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.