Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][JavaScript] Jak załadować do div zawartość div z innego pliku html?
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
starjacker0
Wiem juz, jak ladowac div do innego div w obrebie tego samego pliku html:
Kod
function Put_div(){
   document.getElementById("News_archival").innerHTML = document.getElementById("News_the_latest1").innerHTML;
}

Niestety nie wiem, jak to zrobic, gdy div, ktory chce zaladowac do wybranego diva, jest w innym pliku html.

Jako ze mam strone na Neostradzie, wiec prosze o rozwiazanie (ale nie chce ramek) w JS, gdyz PHP nie jest obslugiwane (AJAX i JQuery nie wiem, nie probowalem, a opis hosta skapy).
mortus
Najłatwiej będzie użyć metody .load() z jQuery. Metoda ta umożliwia bowiem pobranie zawartości konkretnego elementu z dowolnego pliku. Oczywiście bez AJAX-a się nie obędzie, a alternatywą dla .load() będzie wczytanie strony za pomocą obiektu xmlHttpRequest i parsowanie jej źródła za pomocą wyrażeń regularnych.

jQuery znaczną część pracy "odwali" za Ciebie.
starjacker0
JQuery dziala na Firefoxie a na IE9 nie.

Poza tym wczytywany div nie zawiera polskich znakow, tylko krzaczki. Mam kodowanie utf-8 i nic.

Prosze o pomoc, ponizej link do spakowanych plikow html, css i skryptu js:
http://www.mediafire.com/download.php?zexqcj94uh7xms8
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.