Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [Wolontariat] Grafik szuka ekipy programującej skrypt forum
Forum PHP.pl > Inne > Giełda ofert > Poszukuję
john-johnson
Witam!

Zajmuję się grafiką! Mam nadzieję, że dobry dział, jeśli zły proszę o przeniesienie.

Poszukuję teamu, który tworzy darmowy skrypt forum.

Brzmi dziwnie?

Od miesiąca otwieram nowy portal+forum. Domena stoi pusta, a XAMPP przeżył oblężenie co raz to różniejszych skryptów. Niestety, nie wiem jak to się dzieje, ale każda darmowa paczka ma jakieś wady. Między innymi:

- Waga.
- Brak optymalizacji.
- Brak wsparcia dla użytkowników.
- Marny kontakt (strona główna - najnowsza wersja 2.1.2!, tymczasem na github powstaje wersja 2.2.3, która jak się okazuje ma nowy kod i kodowanie skórki będziesz musiał rozpocząć od zera)
- Śmietnisko w kodzie.
- Stare standardy.

Aj, mógłbym tak wymieniać cały czas. Brakuje tutaj świeżego, lekkiego skryptu, napisanego od zera. Nie każdego stać na IP.Board, zwłaszcza jeśli forum ma utrzymywać max 30 aktywnych użytkowników. Strata pieniędzy. Bankructwo. Bosz.

Nie jestem grafikiem z zawodu, nawet nie uczę się w tym kierunku. Po prostu potrafię tworzyć strony na własne potrzeby. Jeśli jest tu jakiś team, a może ktoś zbiera team? Zaprojektuję i zakoduję skórkę dla skryptu forum jak i na stronę główną skryptu.

Umiejętności:

HTML *****
CSS *****
jQuery **
Nowoczesny layout.

Oczekuję:

Dostępu do bety, abym mógł wraz z rozwojem skryptu aktualizować go na swojej stronie. Osób które rozwijają projekt, nie opierdzielają się. Oczywiście projekt Open-Source. Darmowy design do darmowego skryptu.

Czekam na wiadomość! Cholernie mi zależy, chcę ruszyć ze stroną jak najszybciej.
Pozdrawiam, Mateusz.
~John-Johnson
kilab
Dobrze, że podejmujesz się czegoś takiego.

Możesz pokazać jakieś przykładowe prace?
john-johnson
Nie bawię się w to dla pieniędzy, dlatego nie mam żadnego portfolio ani przykładowych prac. Nie przechowuję niczego co nie zostaje opublikowane.

Jedynie swój projekt, wciąż nieukończony. Działam na zasadzie "projektowania z jednoczesnym wdrażaniem". Nie istnieje dla mnie słowo wizualizacja.

http:// *** www. *** ballers *** .hostit.pl/forum/

Plan był taki, aby forum wyświetlało się ładnie na rozdzielczościach do 1300px szerokości i oczywiście telefonach komórkowych (Opera mobile itp.), czyli Responsive design. Na razie poprawnie zrobiona jest tylko strona główna no i jest szaro. Będzie piękniej jak będę mógł pracować dalej, wtedy też dojdzie optymalizacja kodu. Skrypt to Vanilla Forums, ostatni na który się wkurzyłem..

Dla skryptu forum planuję raczej kolorystykę biały + kolor logo i masę gradientów. Jeśli będzie potrzeba to mogę przygotować na szybko jakiś projekt, zbudowany za pomocą nie tylko HTML i CSS, ale też i obrazków biggrin.gif

Dzięki za zainteresowanie wink.gif
memory
Znajomo wygląda smile.gif.

1. - Waga.
  2. - Brak optymalizacji.
  3. - Śmietnisko w kodzie.
  4. - Stare standardy.

Skąd taka znajomość ?.
john-johnson
Ostatnio mam manię łączenia białego/czarnego z mocnym czerwonym i z tego co wiem nie tylko ja. To po prostu modne smile.gif

Te 4 punkty to przede wszystkim zasługa MyBB. W razie rozwinięcia forum i tak musiałbym zmienić skrypt, przez rozmiary. Standardy? Po podpięciu jQuery wszelkie inne skrypty JS po prostu siadają. Kod jest niezoptymalizowany pod SEO i nie zawsze da się to poratować kodem skórek. Starałem się bardzo. Niestety nie udało się na tym mechanizmie osiągnąć tego czego bym chciał.

Vanilla wiele lepiej traktuje nowe pomysły, duże możliwości edycji Template (przepraszam za angielski, na ogół w internecie posługuję się właśnie tym językiem i nie znam polskich odpowiedników), niestety najnowsza stabilna wersja ma malutkie błędy, bez których forum to nie forum. Natomiast Beta ma jeszcze kilka niedociągnięć i prawdopodobnie nawet nie jest przygotowana na tworzenie nowych skórek.

Do reszty nawet nie kodowałem skórki, po prostu nie pasowały funkcjonalnie, nie są rozwijane, albo są ukochanym miejscem dla spamerów. smile.gif

Językiem PHP także władam i to całkiem całkiem, budowałem już cms dla swojej strony, ale uprawiam sport i co raz mniej mam głowę do takiego dłubania. Dlatego nie zbudowałem własnego skryptu wink.gif

Również dzięki za zainteresowanie tematem smile.gif Może w końcu ktoś się pojawi.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.