Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: __autoload() nginx
Forum PHP.pl > Forum > PHP
aras785
Witam. Wrzuciłem na serwer plik i nie wiem dlaczego ale __autoload() nie chodzi... na Apachu smiga ale ngix lipa...

1. function __autoload ($className)
  2. {
  3. $fileName = str_replace('_', DIRECTORY_SEPARATOR, $className) . '.php';
  4. $status = (@include_once $fileName);
  5. if ($status === false) {
  6. echo('Błąd!');
  7. }
  8. }
  9. $a = new Klasa;
nospor
Cytat
PILNE!
To słowo w tytule wątki jest totalnie zbędne.... tytuł ma odzwierciedlać problem a nie twoje priorytety czasowe.

Co do problemu:
a czymże ten problem się objawia? Pojawia sie napis BŁAD! czy może się nie pojawia?
aras785
W tym problem, że nie pokazuje żadnych błędów. Jak coś jest nie tak to pisze po prostu, że nie odnaleziono pliku lub serwera. Troche powalczyłem i póki co jest jak jest. Wywaliłem autoload, "includowałem" wszystkie controllery (tylko 5). Póki co działa:) A błąd może być w wielkości liter.
nospor
Skoro nie wyświetla ci napisu BŁAD! znaczy że ci w ogóle do funkcji __autoload nie wchodzi. A skoro tak, to pewnie masz jakąś starą wersję php, która tego nie obsługuje
aras785
Niestety nie sprawdziłem. Ale na bank jest 5.0 ponieważ śmiga PDO smile.gif

np. wywował w pustym pliku: new Klasa;
to też wywala ze brak pliku i blad serwera...
viking
Wywal @ przed include_once i zobacz w czym jest problem.
aras785
Mówiłem już że całkowicie nie chodzi strona przy błędzie. Nie ma żadnych kominukat. Typowo przeglądarkowy komunikat o braku pliku itd.

Robiłem nawet:

1. $a = new Klasa;

I ten będąc sam w pliku nie wywala błędu tylko wypluwa to przeglądarka. Niestety nie mam władzy nad serwerem.
hind
zauważyłem że nginx lubi nie wyświetlać błędów z PHP (u mnie wyświetla tylko pierwszy błąd, a każdy kolejny kończy się białym ekranem), zrób restart nginxa i sprawdź jeszcze raz czy coś wyświetla
viking
Komunikaty będą jeśli je sobie włączysz przez display_errors, dodatkowo muszą być w samych logach serwera.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.