Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Stare forum na GPL ?
Forum PHP.pl > Inne > Opinie, ogłoszenia, pytania > Forum
aceide
Witam.
Jako, że php.pl przeszło na IPB, to być może istniałaby opcja umieszczenia plików źródłowych i struktury bazy danych starego forum phpBB ?
Moim zdaniem byłoby to świetne rozwiązanie, jako że dużo osób chciałoby mieć takie hacki (m.in. Pomógł mi, który niestety po instalacji zgodnie ze wskazówkami z forum mnie i kilku userom nie działa sad.gif ), a to mogłoby rozwiązać ten problem.

Pozdrawiam, Piotrek.
kubatron
Hehe jakbyś uważnie czytał to prawdopodobnie będzie mozliwość starej skurki używania, co do modów Pomógł mi to możesz sciągnać z phpbb.pl tam jest na 100% bo raz nawet znalazłem :] i jest wiele modów ktore były na forum.php.pl tylko trzeba poszukac :]
aceide
Tak, tylko że np. skórka to raczej było subSilver ze zmienionymi smileyami (o ile sobie przypominam), a mody ze strony phpbb.pl (wbrew pozorom) wcale nie są identyczne z tymi, które były na starym forum. Poza tym takie forum byłoby bardzo miłym rozwiązaniem czasochłonnego problemu instalacji i debugu modów. Dlatego zdania nie zmieniam smile.gif.
itsme
nie widze przeszkod aby kod starego forum został udostepniony ... jak wroci seth z urlopu poprosze o spakowanie kodow i udostepnienie go w dziale download
aceide
Świetnie! biggrin.gif A czy można się dowiedzieć kiedy orientacyjnie to może zostać wrzucone?
itsme
jak seth wroci z urlopu i uporzadkuje swoje prywatne sprawy wiec pierwszy tydzien pazdziernika
aceide
Oka, to jeżeli byłaby taka możliwość to prosiłbym o umieszczeniu postu w tym temacie jak już paczka będzie możliwa do ściągnięcia.
Seth
Tutaj znajduja sie zrodla:
http://dev.php.pl/_archiwa/php.pl_phpBB.tar.gz

Jako, ze nie mialem mozliwosci sprawdzenia czy wszystko dziala prosil bym o komentarze osob, ktore sciagnely zrodelka i odpalily na swoim phpBB.
aceide
Brakuje struktury bazy danych bo raczej mody takie jak Pomogl Mi korzystaja ze swoich kolumn MySQL wiec narazie nawet nie probowalem go zainstalowac winksmiley.jpg. Mozna strukture z jakimis ew. uwagami? Aha, plik config.php nie zostalzalaczony - mam rozumiec ze nic w nim nie zostalo dopisane (dodatkowa zmienna czy funkcja)?
Seth
Faktycznie strukture trzeba bylo by opisac tam gdzie zostala zmieniona.
Co do configa to mozna dac standardowy gdyz nic tam nei zostalo pozmieniane.
aceide
A czy w najblizszym czasie mozna sie spodziewac opublikowania samej struktury? Mysle ze na podstawie backupow nie byloby z tym problemow. Pozdrawiam.
Seth
Z tego co udalo mi sie wydobyc z zrzutu bazy z phpBB te tabele zostaly zmienione wzgledem oryginalu (podalem tylko dodane pola):
  1. CREATE TABLE phpbb_posts (
  2. ...
  3. user_agent varchar(255) DEFAULT NULL,
  4. post_marked enum('n','y') NOT NULL DEFAULT 'n',
  5. PRIMARY KEY (post_id),
  6. ...
  7. ) TYPE=MyISAM;
  8.  
  9. CREATE TABLE phpbb_topics (
  10. ...
  11. modthis_status enum('0','1') NOT NULL DEFAULT '0',
  12. modthis_count tinyint(4) UNSIGNED DEFAULT NULL,
  13. modthis_by_name varchar(25) DEFAULT NULL,
  14. modthis_by_id mediumint(8) UNSIGNED DEFAULT NULL,
  15. modthis_time varchar(20) DEFAULT NULL,
  16. modthis_reason text,
  17. answered enum('0','1') DEFAULT '0',
  18. PRIMARY ...
  19. ...

Jezeli okazalo by sie, ze jakichs jeszcze brakuje to daj znac z infromacja o bledzie z phpBB.
aceide
Nie działa mod "Pomogl mi" (jest do tego cos w SQL ?) i zglos do moderowania winksmiley.jpg.
Seth
Co dokladnie nie dziala ? Jakie sa komunikaty ?
aceide
Wlasnie o to chodzi ze nie ma zadnych smile.gif. Po prostu pokazuje jeszcze raz temat jakby nowe zmienne w ogole nie graly roli - chyba ze to tak ma byc. Ale w kazdym badz razie po kliknieciu na Pomogl Mi nie podswietla postu na ten taki pomaranczowawy kolorek winksmiley.jpg
Seth
Ok, chyba wiem o co chodzi.
poszukaj w plikach adresu "forum.php.pl" albo wogole "php.pl".
W ktoryms z plikow znajdziesz zmienna z takim adresem - musisz ustawic to na swoj adres.
Chodzi o to, ze sprawdzany jest referer - jezeli jest z innego adresu niz ten ze zmeinnej to nic sie nie dzieje.
aceide
Rzeczywiście, pomaga ale tylko w przypadku zgłoszeń do moderowania. "Pomógł mi" nadal nie działa :/

Test: http://www.dj.fc.pl (user: test | test)
Sabistik
a masz dodane w <prefix>_users.
Kod
special_rank mediumint(8) ALLOW NULL UNSIGNED

i
Kod
post_marked enum('n','y') NULL

tak jak pisal Seth w http://forum.php.pl/index.php?showtopic=9531

bo mi dziala ;p
aceide
Eheś biggrin.gif Dzięki!

update@11-12-2004: Teraz zaistniała kwestia niemożności zdejmowania odznaczeń Pomógł mi - jakieś na to rozwiązanie? smile.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.