Maksymilian
6.02.2013, 16:05:06
Witam planuje załozyc serwis o tematyce gier mmo glownie darmowych, wiem ze jest wiele zainteresowanie tym tematem, ale i wielka konkurencja.
Mam juz domene www.3mmo.net chyba idealnie pasujaca do darmowych gier mmo.
Zaprzyjaziony grafil robi dla nas juz banner i logo.
Ale nie jestem sobie w stanie poradzic z napisaniem portalu. nie zalezy mi na tym zeby byl jakos niesamowidzie skomplikowany ale raczej przejszysty i schludny a jednoczenie ma miescie wiele informacji.
Zalezy mi na tym zeby głowny portral bym prosty i miesci w sobie mape. mape swiata z wyroznionymi panstwami. ale to juz opowiem osobie ktora bedzie zainteresowana wspołpraca.
Jak jestes zainteresowany w stworzeniu czegos takiego pisz smialo na pw albo na GotowickiMaksymilian@gmail.com
Spawnm
6.02.2013, 16:22:22
Płacisz?
Zły dział, przenoszę.
Maksymilian
6.02.2013, 19:18:54
dobre pytanie, jaka jest cena takiego portalu twoim (waszym)zdniem?
Maksymilian
6.02.2013, 22:47:26
hehe:D
ale powanie jak drogie to jest?
nie wiem czy stac mnie zeby to kupic ale chetnie podziele sie zyskami z reklam
in5ane
6.02.2013, 22:53:25
Facet, zainteresuj się troszkę. Nie chcę mi się dokładnie wyliczać itd., bo wycena nie trwa minuty, ale stworzenie layoutu, zakodowanie go i oskryptowanie całej strony to są koszta w tysiącach raczej. Najtańsze, co mógłbyś usłyszeć to 1000 zł za byle co z byle jaką funkcjonalnością.
Zyski z reklam powiadasz? A czy najpierw zainwestujesz chociaż kilka stówek, aby serwis był znany i często odwiedzany, aby to inne serwisy reklamowały się u Ciebie? Co Ty facet myślisz, że Colgate albo Cisowianka będzie się u Ciebie reklamować?
Powiadasz, że masz domenę? Fajnie, ja miałem takich "płatnych" domen na pęczki. Na pierwszy rok dają od 0,00 zł do 9,99 zł, więc to nie problem. Następny rok to koszt 150 zł.
Chcesz coś takiego zrobić, to weź no na początek jakiś CMS, jak PHP-Fusion czy inne "gówno" (niestety gówno, bo to imo nic świetnego).
Chyba Cię nie zniechęciłem i nie zlinczują mnie Ci wszyscy fanatycy gier MMO, że nie powstanie najlepszy polski portal o tych grach?