<?php { //jeżeli użytkownik właś ni e pOdją ł próbę za l ogowani a $iduzytkownika = $_POST['iduzytkownika']; $haslo = $_POST['haslo']; $bd_lacz = new mysqli('localhost', 'uwierzytel', 'uwierzytel', 'uwierz'); if(mysqli_connect_errno()) { } $zapytanie = 'select * from uwierzytelnieni_uzytkownicy ' ."where uzytkownik='$iduzytkownika' " ." and haslo=sha1('$haslo')"; $wynik = $bd_lacz->query($zapytanie); if($wynik->num_rows>0) { // jeżeli dane są w bazie, zarejestrowanie identyfikatora użytkownika $_SESSION['prawid_uzyt'] = $iduzytkownika; } $bd_lacz->close(); } ?>
Wczoraj wszystko dobrze działało, dzisiaj już nie. Wywala takie ostrzeżenie.
Cytat
Warning: session_start() [function.session-start]: open(/tmp\sess_i3nrcg9h2redvag3sith6tci86, O_RDWR) failed: No such file or directory (2) in C:\Apache\htdocs\index.php on line 2
Pogooglowałem, utworzyłem katalog tmp, błąd zniknął. Mimo wszystko zmienna sesji nie zostaje zarejestrowana. W katalogu tmp pojawia się plik sesji, ale jest pusty. Myślałem, że problem tkwi w prawach dostępu do katalogu. Mam Windows 7 i problem z odznaczeniem kwadracika "tylko do odczytu". Od kilku godzin bez powodzenia próbuje odznaczyć ten przeklęty kwadracik. Wykorzystałem wszystkie rozwiązania jakie znalazłem w necie, ale żadne nie zadziałało. Dlatego zgłaszam się do mądrzejszych odemnie z prośbą o pomoc.