Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [composer][apache] Unable to load dynamic library.
Forum PHP.pl > Forum > PHP
Wicio
Witam, od kilku dni próbuję zainstalować Composera, niestety nie chcę to działać.

Pobrałem instalator ze strony getcomposer.org, jednak podczas instalacji kiedy to wybrałem ścieżkę do php.exe ((...)/xampp/php/php.exe) zaczęły się sypać błędy "Unable to load dynamic library '\xampp\php\ext\(nazwa).dll". Ogólnie xampp działa poprawnie, biblioteki również pracują bez błędów.

Jakieś pomysły co z tym zrobić?

Pozdrawiam.
daniel1302
Załaduj poprawne biblioteki do katalogu '\xampp\php\ext\(nazwa).dll" Możliwe, że biblioteka nie przeznaczona dla twojej kompilacji PHP lub jest uszkodzona albo wcale jej nie ma
Wicio
Ależ są, screen, przykładowo wg. Composera Unable to load dynamic library '\xampp\php\ext\php_pdo_mysql.dll', a na wyżej przedstawionym zrzucie widać, że taka biblioteka jest. Ponadto, jest wykorzystywana na co dzień i działa. Na samym początku próby zainstalowałem go po czystej instalacji xamppa, jednak po niepowodzeniu ściągnąłem pliki z php.net (biblioteki również skopiowałem) co w normalnym użytkowaniu działa bez zarzutów.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.