Cytat(dta @ 21.02.2013, 08:40:00 )

Dużo rzeczy jeszcze. Poza tym nigdzie nie napisałem, że pomojej stronie zostanie mało. Nigdzie nie napisałem, że wkładu finansowego z mojej strony nie będzie.
Ile jest wart? Dużo. I mam zamiar z tego skorzystać a przy okazji dać skorzystać innym.
To co pisesz jest wręcz obraźliwe dla każdego kto ma mózg. Jak naiwnym trzeba być, by łykać taki farmazon.

Jeśli potencjalne 25% z zysku przy dobrze zrobionej pracy uważa Pani za nic, to rzeczywiście nic.
Wyimaginowany, potencjalny zysk istniejący w twojej wyobraźni to nic i to się zgadza.

Aż dziw bierze, że chętni są. Jest widocznie kilka osób o niezawężonych horyzontach.
Normalne, nie każdy jest dorosły , doświadczony, ale nikt z moimi umiejętnościami ci tego nie zrobi. Nie ma takiej opcji. Nie pracujemy za potencjalne, wyimaginowane zyski. To jest "praca" tylko dla niedoświdczonych i młodych o nie zawężonych realiami horyzontach którzy jeszcze wierzą w krasnale, babe jage i że łatwo i przyjemnie można stać się bogatym nie robiąc nic.
Wiadomo jak to się skończy. Nie masz hajsu by zapłacić za realizacje to nie masz nic, a twój pomysł jest nic nie wart skoro nie jesteś w stanie w niego zainwestować... no i sam musisz być biedny i nie mieć hajsu.
Większość z doswiadczonych programistów może wyłożyć hajs mimo że nie jeździmy tak jak ty ferrari, ale wolimy realizować swoje pomysły.

I po co to szafowanie frajerami i prostytutkami? Kilka osób o szerszym umyśle zaczęło zadawać całkiem rozsądne pytania. Jak się mają czuć kiedy obraża ich kolega z forum? Za takie teksty z reguły zapraszam ludzi na drinka z palemką. Słomki niestety muszą sobie z sami butów wyciągać.
W biznesie nie ma kolegów. Hasłami typu " szerszym umyśle " nie nabierzesz nikogo poza dzieciakami.

Miejsce do pracy. Nie wiem jak z potrzebnymi narzędziami, ale zakładam, że osoby które się na tym znają powiedzą mi co jest potrzebne do etapu uruchomieniowego. Sporo kwestii prawnych (prawnicy = pieniądze). Kwestie dotarcia z produktem do ew. odbiorców (około 150.000 podmiotów które korzystały lub korzystają z podobnych, ale coraz mniej przyjaznych, szczególnie dla małych firm, rozwiązań), sprawy związane z marketingiem, księgowo-finansowe, lokalowe, formalne, rejestrowanie i weryfikacja nowyh użytkowników etc...
Po uruchomieniu oprócz udziału w zyskach normalną posadę ze stałą pensją. Zawsze dobrze mieć coś do pokazania w banku US etc...
Nic nie wiesz i nie masz na nic hajsu. To będzie biznes jakich mało ! Piszesz że taki hajs trzeba wyłożyć, a nie masz żeby zapłacić jednemu programiście. Bez jaj !

PS1: Jeśli to jest mało, to niech każdy webdeveloper weźmie swój pomysł i zrobi z niego maszynkę do zarabiania pieniędzy. Przecież pomysł to nic. 100% nakładów po stronie webdevelopera. Dlaczego wszyscy Państwo je jeździcie Ferrari? ;-)
Co za bełkot, to ma kogoś przekonać żeby robił za friko. Robota za darmo napewno zapewni mi ferrari hehehe.

PS2: Widzę, że będę musiał pomysł trzymać w tajemnicy do samego końca, przecież inaczej ktoś mi go zwinie i zrealizuje.
Se trzymaj gdzie chcesz i ile chcesz bez inwestycji i tak jest nic nie wart, a ty hajsu nie masz.

PS3: Ponawiam pytanie i pytam serio, bo nie wiem: Zakładamy, że serwis "hula". Ma odpowiednie zaplecze pod postacią serwerów, jakichś systemów zabezpieczających umożliwiających szybkie wznowienie usług po awarii etc.. Ile czasu dziennie osobie która wdrożyła serwis zajmuje praca przy nim? Chodzi mi o pracę nad utrzymaniem prawidłowego działania. Chodzi mi między innymi o to ile czasu pozostaje takiej osobie na wymyślanie nowych rozwiązań. To już raczej traktuję jako hobby. I to hobby dobrze płatne: co któryś pomysł przynosi wzrost ilości sprzedanych usług -> wzrost zysków. Czy ktoś Państwu daje możliwość zarabiania na zabawie?
Większość tutaj zarabia na zabawie tak jak ja. Ja właśnie teraz zarabiam pisząc tego posta, a ty?

PS4: Proszę osoby nie zainteresowane tematem, bądź zainteresowane wyłącznie niekontruktywną krytyką o powstrzymanie się z wypowiedziami, one nic nie wnoszą.
Ja uważam że każda krytyka tutaj była konstruktywna, ale niektórzy mają klapki na oczach i widzą tylko swoją nibylandie.
Pomysł to jest nic, liczy się hasj na inwestycje, cięzka praca i konkretne biznesowe podejście. Z podejściem na frajera biznesu nie zrobisz. Ci którzy się zdecydują pracować za free wcześniej czy pózniej będą tymi frajerami.
Nie masz złotówki na biznes, wiec jest nic nie wart skoro nic nie jestes wstanie zainwestować, zaryzykowac. Nie wciskaj kitu że jest inaczej bo nie masz złotówki by zapłacić za jego realizacje i pociskasz jakis farmazon że osoba która to zrobi będzie jeździć ferrari i zarabiać nie robiąc nic. Co to wogóle jest, co to wogóle ma być
A tak na poważnie to musisz podejść do tego realistycznie, dorosnąć. Jesteś niewiarygodny, nikt poza naiwniakiem ci nie zaufa. Bardzo nieprofesjonalnie przedstawiłeś swoją oferte. Niepotrzebnie dyskutujesz. Wydajesz się być dzieciakiem bez żadnego doświadczenia w biznesie. Musiał bym być niepełnosprawny by wejść z tobą w jakąkolwiek spółke. Robisz wrażenie oszusta który szuka niedoswiadczonych młodych ludzi których wyrucha na hajsie, pobierze kredyty na spółke potem zniknie.
Bez hejtu dzieciak takie życie. Musisz się ogarnąc, zdjąć różowe okulary przestać walić farmazon dla dzieci.