Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: GD i imagettftext
Forum PHP.pl > Forum > PHP
gdaq
Witam,
Zaczalem ostatnio szperac troche w GD bo musze wykonac wykresy kolowe i pytanie jest jak uzyc funkcji imagettftext poniewaz powoduje ona blad (nie wyswietla mi sie wogole wygenerowana grafika). Poza tym czy istniee jakakolwiek mozliwosc uzycia wraz z funkcami biblioteki GD prostych funkci wswietlaacych tekst typu print,echo etc.

Gdaq
Kuziu
może napiszesz jaki błąd Ci wyświetla

Załadowałeś fonty i ścieżkę do nich na serverze ?
gdaq
Problem jest taki z enie wyswietla mi sie zaden FatalError czy cos takeigo tylko poprostu zamiast wygenerowane grafiki mam bialy kwadracik z czerwonym krzyzykiem mowiacy iz tutaj powinna byc grafika. Oczywiscie ak zeremua ta linie wszystko dziala ak trzeba. co do fontoww to edyne co zrobilem podalem sciezke absolutna do danego fonta jak wywolue funkcje np. "c:/arial.ttf". Chyba ze trzeba zrobic cos wiecej?
Jak zauwazylem pare osob juz mialo ten sam problem ale nigdy nie zostal rozwiazany. Czy brak dostepu do biblioteki FreeType 2 moze byc przyczyna problemu?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.