Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Różnica czasu pomiędzy dwoma datami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
LukasMG
Mam 2 daty w formacie unixowym i potrzebuje obliczyć ile czau mineło pomiędzy jedn± a drug± - problem w tym że potrzebuje tego w formacie dzien:godzina:minuta:sekunda.

Z góry wielkie dzięki :]
bregovic
Hmmm nie jestem pewien (dawno nie pracowalem z timestampem) ale chyba cos takiego powinno dzialac:
  1. <?php
  2. $date = $date2 - $date1;
  3. $date = date(&#092;"d:H:m:s\", $date);
  4. ?>
Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle...
rogrog
było miliard razy. sam ostatnio komu¶ pisałem...
LukasMG
Cytat(rogrog @ 2004-09-28 19:52:47)

Znalazłem jeden z twoich postów(chba ten o którym mówiłe¶), jednak tam odejmowane jest na poziomie miesięcy, lat i dni. Mi potrzebne jest dla dni, miesiecy, sekund, godzin, minut. Sorrki gdy to nie ten post znalazlem... smile.gif
sf
Cytat(LukasMG @ 2004-09-29 16:44:37)
Cytat(rogrog @ 2004-09-28 19:52:47)

Znalazłem jeden z twoich postów(chba ten o którym mówiłe¶), jednak tam odejmowane jest na poziomie miesięcy, lat i dni. Mi potrzebne jest dla dni, miesiecy, sekund, godzin, minut. Sorrki gdy to nie ten post znalazlem... smile.gif

To sobie go odpowiedno przerób? Dzień ma 24 godziny... 1 godzina 60 minut ... 1 minuta 60 sekund tongue.gif
rogrog
Cytat(bregovic @ 2004-09-28 21:47:58)
Hmmm nie jestem pewien (dawno nie pracowalem z timestampem) ale chyba cos takiego powinno dzialac:
  1. <?php
  2. $date = $date2 - $date1;
  3. $date = date(&#092;"d:H:m:s\", $date);
  4. ?>
Niech mnie ktos poprawi jesli sie myle...

nie zadziała, timestamp to odległosc w sekundach od 1.1.1970 więc ich różnica to różnica dwóch dat w sekundach. Je¶li podamy różnicę dwóch ts jako drugi parametr date() to funkcja zinterpretuje to jako odległosc od w sek. od ww. daty
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.