Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Obiekty.
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Obiekty.
Witam, mam klasę mysql. I tablice $config w pliku config.

w pliku init.php daje require_once do klasy i configu. Tworzę obiekt, łączę się z bazą ustawiam prefiks i jest ok.

Daje echo $db->table_prefix i mi wyświetla.

Potem robie index.php w katalogu głownym, znowu require_once. I tu mam dostęp do funkcji, ale nie ma mam dostępu do $db->table_prefix, ani tablicy config. Czemu?

Z góry dzięki za pomoc.
sda
Zauważyłem że jeśli wpiszę w init.php ręcznie dane, to zapytania w index.php działają, jeśli wpiszę je za pomocą tablicy config, podam je tak. Połączy, bo nie wywali błędu jeśli wywołam init.php, ale w index.php zapytania nie działają. NIE ROZUMIEM TEGO KOMPLETNIE.
Wazniak96
plik config otwierasz z klasy czy z pliku ? Pamiętaj, że ścieżkę musisz podać zawsze z tego katalogu, w którym znajduje się główny plik, z którego otwierasz klasy.
obiekty
Wszystko działa jeśli dzieje się w init.php.

Jeśli już ma dziać się w index.php nie wiem czemu to zapytanie źle się wypełnia.

config.php / mysql.class.php => init.php => index.php.

W pliku init.php zapytanie robi się dobrze. W index.php nie zwraca dobrej wartości, takiej jakiej powinno. Ale nie mówi że obiekt nie istnieje, czyli łączy się z init.php

Moja klasa:

http://pastebin.com/VJLmLchv
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.