Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [PHP]Formularz z opcjami
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
horiks
Chciałbym zrobić formularz z możliwością wyboru mam coś takiego:
  1. <input type="radio" name="rodzaj_serwera" value="x" onclick="\'block\';document.getElementById(\'lvlw\').style.display = \'block\';document.getElementById(\'lvld\').style.display = \'none\';document.getElementById(\'lvlx\').style.display = \'none\'"/>x
  2. <input type="radio" name="rodzaj_serwera" value="y" onclick="\'block\';document.getElementById(\'lvlw\').style.display = \'none\';document.getElementById(\'lvld\').style.display = \'block\';document.getElementById(\'lvlx\').style.display = \'none\'"/>y

I nie wiem jak zrobić aby po wysłaniu formularza wyświetliła się opcja którą wybraliśmy,
dr_NO
eee radio z tą samą nazwa? To nie może się udać...
Użyj checkbox i wyświetla: echo $_POST['nazwa_pola'];
horiks
tylko że przy checkboxie można zaznaczyć 2 opcje a ja chce żeby można było zaznaczyć tylko 1 z 2 opcji
P.S Już znalazłem przyczynę, tak więc dziękuje smile.gif
mortus
  1. var_dump($_POST['rodzaj_serwera']);

I jeśli tylko któraś z opcji będzie zaznaczona, to i zostanie przesłana. Jeśli nic nie będzie zaznaczone, to powinien pojawić się notice (uwaga), ale tylko przy szczegółowym wyświetlaniu błędów.

Rozumiem, że metoda przesyłania to post, a nie get?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.