Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [MySQL][PHP]pobieranie danych z mysql wyświetlanie zaznaczonych checkboxow
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
ghastblood
Witam mam taki problem jak w formularzu edycji mogę wyświetlić checkboxy które były zaznaczone przy tworzeniu formularza

przy wprowadzaniu danych ostatnią wartość rekordu zapisuje w postaci ciągu znaków rozdzielam dane ',' za pomocą implode
daje mi to taki wynik 1,2

1. $q4 = mysql_query("SELECT zaw_konk FROM zawody WHERE zaw_user_id = '1' && zaw_id = '".$_GET["id"]."' ") or die(mysql_error());
  2. $r4 = mysql_fetch_row($q4);
  3. $abc = explode(",", $r4['0']);

w taki sposób pobieram dane otrzymuje w ten sposób tablice [0]=>"1", [1]=>"2"

a w taki sposób generuje checkboxy na podstawie danych z mysql

1. foreach($konkurencje as $r){
  2. echo '</tr><tr>';
  3. echo '<td><input type="checkbox" name="konkurencja['.$r['konk_id'].']" value="'.$r['konk_id'].'" > - ' . $r['konk_name'] . '</td>';
  4. }

wydaje mi się że powinienem porównać w jakiś sposób $r['konk_id'] z wartością z tablicy $abc ale jak ?

Proszę o pomoc męczę się z tym parę godzin już sad.gif
devbazy
Nie bardzo wiadomo o co tu się rozchodzi. Mógłbyś trochę jaśniej? Jeżeli chodzi o zwykłe porównanie dwóch wartości, to prosty warunek powinien wystarczyć, nie sądzisz?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.