Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: [HTML][CSS]Poziome linie
Forum PHP.pl > Forum > Przedszkole
Generic
Witam. Mam panel logowania w którym muszę zastosować dwie poziome linie. Nie mam pomysłu jak to zrobić. Mógłby mi ktoś napisać jak mogę to zrobić. Poniżej daje rozrys jak to ma mniej więcej wyglądać. Z góry dziękuje i pozdrawiam.

!*!
2 hr z float.
Generic
Przy okazji. Wie ktoś jak nazywa się taka "obsługa galerii" jak jest na tej stronie: http://www.apple.com/iphone/ Chodzi o przesuwanie się zdjęć w zależności od naciśnięcia przycisku i kolor przycisku zmienia się po naciśnięciu.
!*!
slider
Generic
Dlaczego gdy zmniejszam powiększenie strony to hr znika?
!*!
To jest jak cofnij do przodu? Co i jak Ci znika?
Generic
Gdy odpalam stronę na chrome i w ustawieniach zmniejszam powiększenie strony to linie <hr/> w pewnych momentach znikają np gdy jest powiększenie 25% nie ma a jak jest 30% to jest.
!*!
Tak to już bywa i nie masz na to wpływu, ważne że główna zawartość strony jest, nie ma potrzeby przejmowania się zmniejszeniem/zwiększeniem strony.
Generic
No właśnie z tym mogą być problemy na mniejszych monitorach. Jak ktoś będzie chciał zmniejszyć stronę na tablecie to znikną mu te linie.
!*!
A HR to taki strategiczny element, że cały system łącznie z gospodarką UE się załamie. Może pokombinuj ze stylem dla niego?
  1. border:0;border-top:3px solid black

Czy coś w tym stylu. Choć jaki to ma sens, skoro ktoś zmniejsza stronę na tablecie i ma chrome, to zapewne jest już do tego przyzwyczajony.
Obadaj ewentualnie "zoom" w CSS, była to wersja testowa, dla webkit, może jeszcze działa.
Generic
Nie lepiej by było jakbym po prostu narysował te linie w js? Facebook prawdopodobnie tak ma.
!*!
Nie mam FB, więc nie wiem co ma. W JS? A jaka to będzie różnica.
Generic
Nie będzie problemu z liniami podczas zmniejszania rozmiarów strony.

Wpadłem jeszcze na pomysł że mógłbym to zrobić po prostu w divie. Ustaliłbym szerokość i długość oraz kolor. Co o tym myślicie?
!*!
Nie wstawia się pustych znaczników do kodu. Użyj hr i nie rób zamieszania.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2025 Invision Power Services, Inc.