a no sort() usuwa jeszcze:D
Dzięki za odpowiedź

EDIT - sort() też usunął indeks:P
OK korzystając z okazji, bo topic tyczy się tego problemu. Mam masę błędów związanych z działaniem zagnieżdżonych pętli i pojawiają się one tylko wtedy jak mam unset - usunięcie elementu z tablicy. Coś logicznie musi nie działać, ale jak długo się zastanawiam nad tym tak długo utwierdzam się w przekonaniu, że jest OK, a przecież nie jest:(
for($p=1; $p<=$ukryte_dane; $p++)
{
if($p != $ukryte_dane)
{
for($q=$ukryte_dane; $q>=$p+1; $q--)
{
$ilosc_wprzod = count($lista_wierz[$p]); for($pp=0; $pp<$ilosc_wprzod; $pp++)
{
$ilosc_wtyl = count($lista_wierz[$q]); for($qq=$ilosc_wtyl; $qq>=0; $qq--)
{
if(in_array($lista_wierz[$p][$pp], $lista_wierz[$q][$qq])) {
unset($lista_wierz[$q][$qq]); }
}
}
}
}
}
O co dokładnie chodzi. Mam listę punktów (ilość punktów określona zmienna $ukryte_dane) zapisaną w postaci tablicy dwuwymiarowej, która w każdym drugim wymiarze trzyma dane na temat połączenia z innymi punktami. Czyli np. punkt 1 powiązany jest z punktem 2, tak samo punkt 2 powiązany jest z punktem 1. Moim celem jest wywalenie z punktu większego niż ten określony w pętli pierwszej (for) powiązania. Innymi słowy na przykładzie punkt 1 ma mieć powiązanie z punktem 2, natomiast punkt 2 nie powinien posiadać informacji na temat powiązania z punktem 1. Trochę to zawiłe, ale posłuży mi to do większego projektu. Być może okarze się, że jest łatwiejszy sposób na wykonanie tego, a ja ide na około...