nospor
9.05.2013, 10:33:37
Instalował ktoś windows8 na lapku, gdzie jest już windows7? Idzie to zrobić tak, by przy starcie lapka pytal który windows odpalić?
A teraz wersja HARD:
a co jesli na lapku oprócz windows7 jest jeszcze linux? Idzie zrobić to tak, by instalka windows8 nie wywaliła wszystkiego w kosmos?
Kombinujesz jak koń pod górę.
Nawiązując do poprzedniego tematu, kup laptop bez windows, zainstaluj tylko linux i miej spokój LUB kup windows osobno (czysta wersja bez śmieci od producenta laptopa z CD). I zrób to jak należy, a nie będziesz miał takich problemów, zainstalujesz win8, win7 i na koniec linux, żeby ten zainstalował grub.
nospor
9.05.2013, 10:47:42
Poprzedni temat to poprzedni temat. Nie ma związku z tym. Tamten temat był o nowym lapku, ten temat jest o starym lapku na którym mam już win7 i linux

Cytat
zainstaluj tylko linux i miej spokój
Jakbym nie potrzebował windows,tylko sam linux, to bym się głupio nie pytał o windows...
sowiq
9.05.2013, 10:50:01
Jak dla mnie to powinna wystarczyć instalacja Windowsa 8 w innym katalogu/na innym dysku niż Win7 (jeśli w ogóle instalator udostępnia taką opcję) + reinstalacja linuxowego GRUBa.
pedro84
9.05.2013, 10:50:14
A nie czasem Win7, Win8, Linux, w takiej kolejności? Gdybanie tak naprawdę, Win8 nie instalowałem jeszcze.
dr_NO
9.05.2013, 19:40:23
Wszystko się da
http://www.labnol.org/software/install-win...ual-boot/20939/Ja miałem kiedyś na laptoku z firmy sadowniczej Slackware obok OSX'a i Okienek w wersji 7'mej, później doszedł jeszcze emulowany system Amigi (poprzez amikit)

i to działało ;D
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.