Mam taki problem: Przetwarzam zamówienie z koszyka w sklepie i chciałbym wstawić na końcu do tabeli "zamowienia" dwie wartości zaznaczając jedną opcję (rodzaj i cena przesyłki). Otóż chodzi o to że mam tabelę z rodzajmi przesyłki a tam kolumny: id, nazwa oraz cena. Nazwa to np "pobranie", a cena to wiadomo - jakaś wartość decimal, liczba. Wyciągam na stronę z niej rekordy do wyboru dla klienta a oto kod:
} }
Wyświetla ładnie pole radio a obok nazwę i cenę przesyłki. No i problem w tym, że jak przetwarzam ten formularz i biore $nazwa = $_POST["nazwa"] to w instrukcji INSERT wstawia mi w tabeli zamowienia dane z koszyka, imie, nazwisko itp, a do kolumny "rodzaj_przesylki" jakąś nazwę pochodzącą z tego pola, ale do kolumny cena_przesylki już nie wstawia nic, bo i też nie ma prawa bo nie wybiera klient tu nic, nie ma żadnego pola. I jak to teraz zrobić by wstawiał do kolumny nazwą tę wybraną a obok odpowiadającą mu ceną? Czy dać jakieś pole hidden i name w nim "cena" a value=".$r[2]." To chyba też nic nie da... Proszę o pomoc
pozdr.